AMERIKA BRUJI Haos zbog Jokića i Dončića, Durent se uključio u raspravu
Tanjug/Ap

Srpski košarkaš Nikola Jokić tema je broj 1 u Sjedinjenim Američkim Državama. 

Jedan od najboljih igrača na svetu i as Bruklina Kevin Durent ušao je u raspravu oko evropskih košarkaša u NBA ligi rekavši da su Jokić i Luka Dončić anomalije.

Debata je pokrenuta na Instagram stranici "Ball don't stop" čiji je osnivač Ekam Nagra izjavio da Dončić i Jokić dominiraju Amerikom zbog evropskog sistema razvoja košarkaša.

KAKVA ČAST ZA SRBINA Osvanuo Jokićev bilbord na Geneks kuli (VIDEO)

- Razlog zbog kog su Jokić i Dončić preuzeli NBA kao oluja jeste zbog evropskog sistema razvoja košarkaša - rekao je Nagra.

- Naglasak na veštini i učenju da se igra na pravi način. Previše mladih severnoameričkih igrača juri za uticajem (društvene mreže) ili se ‘zaglave’ u tom šoubiznisu i zbog toga ulaze u NBA sa nedostajućim delovima u igri. NBA je prelak za evropske igrače. Njihovo odrastanje je bilo drugačije. Prvo usavršiš osnove, a onda postaneš profesionalac - dodao je on.

Ubrzo je stigao odgovor Durenta.

MONSTRUOZNI DONČIĆ Dalas izjednačio, igraće se meč odluke

- Koliko je evropskih košarkaša došlo ovde i vratilo se nazad jer nisu mogli da opstanu? Koristiti Jokića i Dončića, koji su anomalije, liči mi na guranje agende - napisao je Durent. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading