MONSTRUOZNI DONČIĆ Dalas izjednačio, igraće se meč odluke
AP Photo/Tony Gutierrez

Daleko najzaslužniji za pobedu Dalasa bio je fenomenalni Luka Dončić koji je postigao 33 poena, uz 11 skokova i 8 asistencija.

Finiks se dobro držao na startu meča, do sredine prve deonice imao je prednost, do polovine druge četvrtine bio za petama rivalu (41:39), ali je u tim trenucima usledila serija domaće ekipe 19:5 koja je Maveriksima obezbedila 15 poena prednosti na poluvremenu.

Luka Dončić nije mu dozvolio ni makac dalje. Slovenački košarkaš zaludeo je protivničke košarkaše, zaobilazio ih je, pogađao trojke iz okreta, proigravao saigrače, dominirao ispod koša.

Slovenac je probio granicu od 700 plej-of poena, za šta su mu bila potrebna samo 22 meča. Jedino su Vilt Čembrlejn i Majkl Džordan brže stigli do pomenutog podviga, pošto im je bilo potrebno po 20 utakmica.

Uz Dončića u redovima Dalasa istakao se Redži Bulok sa 19 poena i sedam skokova.

Na drugoj strani, Devin Buker i Kris Pol od kojih se najviše očekivalo potpuno su podbacili, o čemu najbolje govori podatak da su zbirno ostvarili slabiji učinak od Luke Dončića. Buker je ubacio 19 poena, a Pol 13. U poraženom timu prednjačio je Deandre Ejton sa 21 poenom i 11 skokova.

Boban Marjanović dobio je priliku u poslednja dva minuta i za to vreme uspeo je da postigne dva poena, oba sa linije slobodnih bacanja.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading