ATAMAN OTKRIO ZAŠTO JE MICIĆU DAO LOPTU Trener Efesa priznao: Nisam mu rekao da šutira
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Košarkaši Efesa pobedili su Olimpijakos - 77:74, u provm meču polufinala Fajnal fora Evrolige u Beogradu, a čovek odluke bio je Vasilije Micić koji je postigao trojku u poslednjoj sekundi meča.

Trener aktuelnog prvaka Evrope Ergin Ataman nije krio zadovoljstvo na konferenciji za medije na kojoj je otkrio i koji je bio plan u poslednjem napadu.

TROJKA KOJA JE DIGLA EVROPU NA NOGE Ovako je nestvarni Micić odveo Efes u finale (VIDEO)

- Naravno, dobro je biti pobedničkoj strani, žao mi je zbog prijatelja Barcokasa. Sjajna utakmica, čestitke Olimpijakosa, napravili su sjajnu atmosferu, prvi put sam na Fajnal-foru video da je 15.000 navijača došlo na gostovanje. Nismo počeli dobro, Barcokasova strategija, sa pritiskom na Micića i Larkina je uspela, ali smo posle preokrenili, pronašli smo ritam u napadu, Larkin je proigrao u napadu, vratili smo se u utakmicu. U drugom poluvremenu smo kontrolisali rezultat. Imali smo plus 10-11, ali pošto se Larkin povredio i imao grč vratio se, Micić se umorio, protraćili smo mnogo dobrih napada, a Olimpijakos je našao način da se vrati. Ali posle trojke uz zvuk sirene igraćemo u finalu treću godinu zaredom - rekao je Ataman.

MICIĆ ODVEO EFES U FINALE Prvak Evrope posle neviđene drame u Beogradu srušio Olimpijakos

Na poslednjem tajm-autu je pozvao napad na Micića.

- Hteli smo da iskoristimo ceo napad, zato smo počeli sa svoje polovine. Bilo je neizvesno, pričao sam sa igračima i rekao sam im da napadnemo u poslednjih pet-šest sekundi i da kontrolišemo poslednji produžetak i da napadnemo Vezenkova. Izabrali smo Micića jer je Larkin imao problem sa grčom, nije mogao da napadne. Nisam Vasi rekao da šutira, već da proceni i 'pročita' situaciju, možda da napadne, jer su oni bili u bonusu, da ide unutra. Šutirao je, pogodio. Promašili smo neke lakše šuteve, on je taj pogodio i to je košarka. U Atini smo posle produžetka izgubili od njih kad je Slukas dao trojku uz zvuk sirene, sada smo mi dobili - objasnio je Ataman.

Za titulu će igrati protiv pobednika meča između Real Madrida i Barselone.

El Klasiko je velika utakmica, poštujem oba tima, veliki klubovi, veliki treneri. Nisam završio dva meča sa Barsom u ligaškom delu, isključen sam na oba meča. Za mene će biti posebna motivacija ako bude to Barsa da završim meč sa peharom - zaključio je turski stručnjak.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading