KAKO JE DUDA POSLE RATA PECNUO HRVATE! Šta je Purgeri, šta se šunjate? Dođite na piće!
Alo/ Ilustracija

Dušan Duda Ivković osvojio je sve trofeje u klupskoj i reprezentativnoj košarci, ali zlato na Eurobasketu u Atini 1995. sa SR Jugoslavijom sigurno je zauvek imalo posebno mesto u njegovom srcu.

U intervjuu za "Nedeljnik", Duda je pre nekoliko godina otkrio nepoznate detalje proslave tog uspeha i trenutaka u kojima su Hrvati sišli sa postolja.

- Čuli smo u svlačionici Stojka Vrankovića kako kaže: 'Sad je momenat da napustimo postolje.' Bili su u svlačionici pored nas. Ali ne bi to Stojko rekao bez političke direktive. Meni je to bilo smešno. Sama ta Atina 1995. i čuveni balkon, o tome sam mnogo puta govorio, uspostavili smo to u vrlo teškim uslovima. Završava se utakmica, mi smo u hotelu Karavel. Napravljena je tako napeta atmosfera koju je formirao Košarkaški savez Grčke. Dva puta smo ih pobedili. Posle utakmice dolazi mi žena, gotovo prebijena u publici, posle sveg tog proglašenja. Ostanemo mi prisebni i naravno, te noći nema spavanja.

ONA JE BILA NJEGOVA LJUBAV! Ivkovićeva supruga je prelepa, nije se često pojavljivala u javnosti, a Duda je obožavao!

Sve se događalo kod šanka hotela Karavel.

- Ostali smo Kića, Željko, Vesko Barović i još neko društvo, sedimo kod tog šanka u Karavelu, već takoreći sviće. I vidimo hrvatsku ekipu kako gotovo na prstima idu, valjda su imali rani avion. Kažem ja: "Šta je, bre, purgeri, dođite ovamo na piće, šta se šunjate..." Niko se nije javio - dodao je Ivković.

Hrvatski košarkaši su posle priznali da su pogrešili da nije trebalo da silaze sa postolja, ali...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading