KAKO JE DUDA POSLE RATA PECNUO HRVATE! Šta je Purgeri, šta se šunjate? Dođite na piće!
Alo/ Ilustracija

Dušan Duda Ivković osvojio je sve trofeje u klupskoj i reprezentativnoj košarci, ali zlato na Eurobasketu u Atini 1995. sa SR Jugoslavijom sigurno je zauvek imalo posebno mesto u njegovom srcu.

U intervjuu za "Nedeljnik", Duda je pre nekoliko godina otkrio nepoznate detalje proslave tog uspeha i trenutaka u kojima su Hrvati sišli sa postolja.

- Čuli smo u svlačionici Stojka Vrankovića kako kaže: 'Sad je momenat da napustimo postolje.' Bili su u svlačionici pored nas. Ali ne bi to Stojko rekao bez političke direktive. Meni je to bilo smešno. Sama ta Atina 1995. i čuveni balkon, o tome sam mnogo puta govorio, uspostavili smo to u vrlo teškim uslovima. Završava se utakmica, mi smo u hotelu Karavel. Napravljena je tako napeta atmosfera koju je formirao Košarkaški savez Grčke. Dva puta smo ih pobedili. Posle utakmice dolazi mi žena, gotovo prebijena u publici, posle sveg tog proglašenja. Ostanemo mi prisebni i naravno, te noći nema spavanja.

ONA JE BILA NJEGOVA LJUBAV! Ivkovićeva supruga je prelepa, nije se često pojavljivala u javnosti, a Duda je obožavao!

Sve se događalo kod šanka hotela Karavel.

- Ostali smo Kića, Željko, Vesko Barović i još neko društvo, sedimo kod tog šanka u Karavelu, već takoreći sviće. I vidimo hrvatsku ekipu kako gotovo na prstima idu, valjda su imali rani avion. Kažem ja: "Šta je, bre, purgeri, dođite ovamo na piće, šta se šunjate..." Niko se nije javio - dodao je Ivković.

Hrvatski košarkaši su posle priznali da su pogrešili da nije trebalo da silaze sa postolja, ali...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

Komentari (0)

Loading