GODINU DANA OD ODLASKA VELIKANA Godišnjica smrti Dude Ivkovića
ATA Images

Velikan srpske, jugoslovenske, evropske i svetske košarke napustio nas je prerano. Dušan Duda Ivković preminuo je na današnji dan prošle godine nakon dugogodišnje borbe sa opakom bolešću. Legendarni trener umro je od posledica vode u plućima i herpsa. 

Dušan Ivković rođen je 29. oktobra 1943. godine u Beogradu, ženio se dva puta i iza sebe ostavio dva sina. Košarku je igrao u svom Radničkom, a trenerskom karijerom počeo je da se bavi u juniorskoj selekciji voljenog kluba, a predvodio je i prvi tim sa Crvenog krsta od 1982. do 1984. godine.  

O TRENERU PARTIZANA OVO NIKO NIJE ZNAO Šarenac sve otkrio: Petrić bi bio kao Dražen Petrović

GODINU DANA OD ODLASKA VELIKANA Godišnjica smrti Dude Ivkovića

ATA Images

 

Trenerskim poslom Dušan Ivković se bavio gotovo 50 godina i postigao rezultate koje će teško neko dostići, a posebno nadmašiti. 28 osvojenih trofeja je ništa u poređenju na to što je popularni Duda postavio temelje moderne košarke, pre nego što se 1. jula 2016. godine i zvanično penzionisao. 

Najveće uspehe beležio je na klupi Olimpijakosa sa kojim je osvojio dve evropske titule. Sa reprezentacijom SFRJ osvojio sve osim zlata sa Olimpijskih igara. Radio je u Radničkom, Partizanu, Arisu, Šibeniku, PAOK, Panioniosu, AEK, Olimpijakosu, Vojvodini, Dinamu iz Moskve, CSKA i Efesu.

Pored košarke, najveća strast Dudi Ivkoviću bili su golobovi. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading