Zaplakao od sreće:  Kapiten Marko  Perić
Aleksandar Dimitrijević
Zaplakao od sreće:  Kapiten Marko  Perić
Zaplakao od sreće: Kapiten Marko Perić, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Pravi emotivni šok imao je lider ove generacije koji na terenu deluje poput stene i uteruje strah u kosti rivalima. Perić se, iskreno, onako dečački, bacio na kolena i zaplakao pred gotovo 12.000 ljudi u „Areni“, koji su na sav glas grmeli: „Srbija, Srbija!“ Dan posle (ne)prospavane noći, asistent Milošu Simiću kod pobedonosnog gola poručio je za „Alo!“ da ni ubuduće neće sputavati emocije na parketu.

- Bilo je spontano pošto sam pun emocija. Suze neću zadržavati, neka teku zbog Srbije, samo da mi pobeđujemo. To je jače od mene, kamen bi pukao pred punom „Arenom“ u onakvom ambijentu - iskren je kapiten Perić.

Iskusni 32-godišnji univerzalac otkrio je da su on i saigrači zaginuli do sitnih sati, ali ne zato što su bančili po prestoničkim klubovima, već je adrenalin učinio svoje.

Ruše sve pred sobom:  Futsaleri Srbije
Ruše sve pred sobom: Futsaleri Srbije, Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Uh, kasno smo zaspali, tek tamo oko tri, četiri ujutru. Nismo mogli da spavamo od umora i adrenalina, a to vreme smo iskoristili da još jednom natenane pogledamo reprizu našeg meča i velike pobede nad Ukrajinom. Jednostavno nismo mogli da verujemo da je sve ovo stvarnost jer više podseća na film. Prvo smo pobedili Sloveniju, pa veliki Portugal, zatim Ukrajinu golom u poslednjoj sekundi, što je najlepši mogući prolaz. Fantastično! Da smo ušli u produžetke, ko zna šta bi bilo pošto smo preumorni. Ovako nam je svima laknulo jer se za ovo borimo otkad smo se skupili još 2007. godine - iskren je Marko.

Futsal Srbija sa svojim herojima nastavlja da sanja, za četvrtak je zakazan polufinalni meč, a Perić na tu temu kaže:

- Dok stižu čestitke sa svih strana, pokušavamo da ostanemo na zemlji, nema mesta euforiji. Napravili smo sjajan rezultat, ali hoćemo još da sanjamo. Za mene bi najveća čast bila finale protiv Španije, koja je velesila u futsalu. Šest puta su osvajali Evropsko prvenstvo i apsolutni su favoriti, nema dileme da bi to bila kruna moje karijere - zaključio je Perić.

Simić
Simić, Foto: Marko Metlaš

 

Simiću se vratilo, Kocić je majstor!

Perić je kapitenski imao samo reči hvale za sve saigrače, ali smo ga pitali da prokomentariše heroja Miloša Simića i čarobnjaka s loptom Mladena Kocića. - Simke je sjajan momak kojem se isplatio ogroman trud i rad. Dečko ima pošten odnos prema futsalu i nagrađen je za to ovim važnim golovima. Što se Kocića tiče, on je majstor, tu nema priče. Potvrdio je da je među top pet fudbalera Evrope - ističe Perić.

 

Hvala publici, sve je glasnija!

Kako odmiče EP u futsalu, tako su navijači Srbije sve bučniji i bučniji, što posebno raduje Perića. - Navijači sve više učestvuju u meču, dosta su bili aktivniji protiv Ukrajine nego na startu protiv Slovenije. Ali to me ne čudi jer ovde kod nas dosad nije bilo futsal manifestacija, tako da nemamo tu kulturu navijanja. Ipak, to se menja iz meča u meč, sve je bolje. Podrška nam mnogo znači, kada se čuje taj huk s tribina, umor ne staje, sve je lakše - jasan je kapiten.