Fudbaleri Jagodine  su u Gani dobili  nove obožavaoce
promo
Fudbaleri Jagodine  su u Gani dobili  nove obožavaoce
Fudbaleri Jagodine su u Gani dobili nove obožavaoce , Foto: promo

Nakon što ga je Asante Kotoko demolirao sa 5:0 u duelu koji je odigran povodom proslave 80 godina postojanja ovog kluba iz Gane, srpski klub se suočava sa tužbom FIFA! 

„Ćurani“ su na putešestvije u Afriku krenuli sa svega 11 fudbalera, pa su im u pomoć pritekla šestorica fudbalera iz Gane, ali bi jedan od njih mogao da bude koban po osvajača Kupa 2013. godine.


Jagodina je bez znanja lokalnog Tekiman sitija koristila napadača Ebenezera Agjaponga, što je razbesnelo rukovodstvo kluba iz Gane, koje je najavilo ekspresnu tužbu Svetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA).


- Ovo je potpuno nepoštovanje od strane Jagodine, obavestićemo FIFA u vezi sa ovim. Ovo je nedozvoljeno, moraju platiti zbog toga - rekao je Majkl Kvadvo Ntim, predsednik Tekiman sitija.


Čelnici Tekiman sitija saznali su da će njihov igrač nastupiti za Jagodinu tek pošto su videli sastave timova za prijateljski meč u Kumasiju. Da stvar bude gora po Jagodinu, srpski klub je pokazao javno interesovanje za Agjaponga, što samo može da oteža stvari u eventualnom sporu pred FIFA.


- Saznali smo da će Agjapong igrati za Jagodinu tek kada smo videli sastave oba tima. Momak je bio na probi u Egiptu, gde su ga videli predstavnici Jagodine, koji su nas pozvali i pokazali interesovanje, ali to je bilo sve. Kako su mogli da ga koriste bez našeg znanja - istakao je predsednik Tekiman sitija.


Za Asante Kotoko istorijski, a za Jagodinu, ispostaviće se, sporni duel odigran je na stadionu „Baba Jara“ pred 20.000 gledalaca, a domaćin je slavio lako i ubedljivo golovima Frimponga u 12. minutu, Nijamea u 14, Donkora u 32. i 55, i Daude u 63. minutu.

 

Ostvarili večno prijateljstvo

FK Jagodina oglasio se saopštenjem povodom gostovanja u Gani. “Sigurno da je ova utakmica bila veliko iskustvo za mladi tim Jagodine, ali isto tako i veliki izazov da se odmere snage sa najuspešnijim timom iz Gane. Fudbalski klub Jagodina je napravio odličan potez dolaskom u Ganu, kako sportski, tako i politički, a ostvareni su važni kontakti sa ljudima iz tog dela sveta, dok su skauti Jagodine mogli na delu da vide potencijna pojačanje koja bi u budućnosti donela zdravu konkurenciju u timu Jagodine. Ostvareno je večno prijateljstvo Kotoka i Jagodine“, stoji u saopštenju.