River Plejt
Foto: EPA/EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

Fudbaleri River Plejta osvojili su titulu šampiona Argentine, pošto su na svom terenu savladali ekipu Estudijantesa sa 3:1. Do trofeja su stigli dva kola pre kraja, nošeni pesmom 80.000 navijača na "Monumentalu".

Riveru je bio dovoljan i bod, ali je Lukas Beltran u 2. minutu utakmice pogodio mrežu i nagovestio u kom će pravcu ići meč. Do poluvremena De la Kruz i Barko postižu golove za nedostižnih 3:0. Estudijantes je preko Maura Mendeza uspeo da smanji rezultat. 

Slavlje je moglo da počne! Ovo je 38. trofej u argentinskom prvenstvu za River, a prvi za njihovog trenera Markusa Demikelisa.

BEKAM PROGOVORIO O SVOM POREKLU Ponosan je na svoje pretke, pa otkrio kom narodu pripada

On je ekipu preuzeo krajem prošle godine, nasledivši najtrofejnijeg trenera tima - Marsela Galjarda, koji je uspeo da na "Monumental" donese 14 trofeja.

Demikelis je trenersku karijeru počeo u Malagi, a trenirao je i tim Bajerna do 19 godina. 

Ipak, poziv tima za koji je debitovao još 2000. godine se ne odbija. Nekada odlični defanzivac imao je težak zadatak - da nadomesti odlazak Galjarda i u tome je,čini se, uspeo.

Prilično furiozno je osvojena titula u Argentini - 18 pobeda u 25 utakmica, uz gol razliku 45:15.

Tifozi Rivera su taj uspeh znali da proslave na sebi svojstven način. Tokom čitavog duela "grmele" su navijačke pesme, da bi posle poslednjeg zvižduka bile zapaljene baklje.

Kako je izgledalo slavlje igrača i navijača možete pogledati na snimku ispod teksta. 

 

 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading