STANJE I DALJE KRITIČNO Ljupko Petrović u veštačkoj komi
Foto: Printscreen

Stručnjak koji je Crvenu zvezdu odveo do titule šampiona Evrope i sveta 1991. godine je vozio u suprotnom smeru na autoputu obilaznice oko Beograda i tom prilikom se direktno sudario sa vozilom koje se kretalo u svojoj traci.

Od tog šoka je Petrović doživeo dva moždana udara od kojih je u veštačkoj komi, otkrio je kardiohirurg Miljko Ristić. 

TRANSFERI, DRUGI DAN PRELAZNOG ROKA Nikad više uzbuđenja na fudbalskoj pijaci, Hrvat se pridružuje Ronaldu, Čelsi spreman papreno da plati za Vlahovića

On je istakao da slavni trener nije izvan životne opasnosti, ali da je optimista po pitanju krajnjeg ishoda.

-Ljupka znam privatno, a bio je i naš pacijent, radili smo mu neka ispitivanja. Pogodilo me je to što mu se desilo. Koliko znam, u stabilnom je stanju, tako da je to ohrabrujuće, ali ne možemo više od toga reći, nadam se da će sve ići u dobrom pravcu. Nisam bio u poseti, ali dobro sam informisan. Poznajem ga i lično. Kod oštećenja mozga princip lečenja je farmakološko produžavanje kome, jer onda su najmanje potrebe moždanih funkcija, za kiseonikom i slično. On je trenutno u veštačkoj komi. Moram da budem realan - njegova pregnoza je neizvensa. Mislim da će on ipak izgurati, optimista sam. Najkritičnijih je bilo prvih 48 sati, a on se za sada drži odlično - rekao je Ristić za "Informer".

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading