IGRAO U ALBANIJI, U BRAKU SA GLUMICOM I MISICOM Evo ko je Piter Olajinka, vezista za kog se smatra da je potpisao za Zvezdu
Foto: Printscreen/Instagram

Pogotovo što je već poznato da je Zvezda bila zainteresovana za 27-godišnjeg krilnog napadača koji će član crveno-belih postati 1. jula, dan nakon što mu zvanično istekne ugovor sa Slavijom iz Praga.

Njegov dolazak na Marakanu znači i da će loža najvećeg srpskog stadiona biti bogatija za još jednu atraktivnu navijačicu, odnosno njegovu suprugu Jetunde koja je u braku sa Piterom od leta 2021. godine. 

Jetunde je Olajinki u julu prošle godine rodila sina, a u pitanju je nigerijska manekenka koja je svojevremeno bila misica te zemlje. Pored toga što radi kao model, ova 33-godišnja žena je i glumica i filmski producent. 

DVOSTRUKI STRELAC Neverovatna partija Darka Lazovića u pobedi Verone protiv Kremonezea (VIDEO)

Ako je pitate za najznačajniju godinu u karijeri, Jetunde će vam svakako reći da je u pitanju 2019. kada je "pokupila" nekoliko važnih nagrada. Proglašena je za najperspektivniju glumicu godine u Nigeriji, nominovana je za model godine, kao i za kraljicu lepote na "Africa Choice Awards."

Što se tiče samog Pitera, on je profesionalnu karijeru počeo u Albaniji. Igrao je za Bilis 2012. i potom Skenderbeg, da bis e 2016. preselio u Gent. Tamo nije odigrao nijedan minut, jer je išao po pozajmicama u Dukli i Zulte Varegemu za koji je na 35 mečeva dao 11 golova. 

To ga je preporučilo Slaviju za koju je postigao 43 gola i imao 23 asistencije na 169 meča, počevši od 2018. godine. Slavija ga je tada platila 3.2 miliona evra, a on je zauzvrat postao najbolji strelac češkog kluba u evrokupovima.

Sa Slavijom je igrao Ligu šampiona u sezoni 2019/20, kada je češki tim bio u grupi sa Interom, Dortmundom i Barselonom. Uzeli su dva boda, a Olijanka je upisao gol i asistenciju protiv Neroazura.

Za reprezentaciju Nigerije je odigrao dva meča, a vredi pomenuti da je bio blizu toga da zaigra za nacionalni tim Albanije. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading