DA LI SE SEĆATE ZVEZDINOG "VARKOSA"? Doživeo je drugu mladost, trese mreže kao od šale i vodi tim do titule
AP Photo/Dolores Ochoa

Mnogo vremena je prošlo od kada je argentinski napadač Ernan Barkos kao veliko pojačanje stigao u Crvenu zvezdu. Dogodilo se to sada već davne 2007. godine kada je na ''Marakanu'' došao iz argentinskog Rasinga, ali umesto velikog pojačanja, Barkos se ispostavio kao Zvezdin veliki promašaj i među njenim navijačima ubrzo dobio nadimak ''Varkos''.

Godinu dana kasnije se vratio u Rasing i od tada promenio petnaest klubova (Hurakan, Šenhua, Šenžen Rubi, LDU Kito, Palmeiras, Gremio, Tjanđin Teda, Sporting, Velez Sarsfild, Sporting, Kruzeiro, Atletiko Nasional, Bašundara Kings, Mesina, Alijanca Lima), ali za razliku od Crvene zvezde, uglavnom se odlično snalazio u nastavku karijere koja i dalje traje, iako Barkos ima već 38 godina.

 

 

Sada nastupa za Alijanzu iz Lime i vodi tim do titule u Peruu. 

Ove sezone Barkos je najbolji strelac lige. Do sada je postigao 10 golova, uz tri asistencije, a nedavno je bio i golman na jednom meču

 

 

U pobedi protiv Tarme (2:0) postigao je gol za vođstvo u 17. minutu. Doduše, zamenjen je u 41. zbog povrede, iznet je sa terena i posle dodatnih pregleda biće poznato kakvo je stanje i kolika ga pauza čeka.

Barkos je u Zvezdi igrao u sezoni 2007/08 i na ukupno 18 mečeva dao je tri gola. Posle toga je igrao u Argentini, pa u Kini, a onda se vratio na kratko u Južnu Ameriku. Najbolje igre počeo je da pruža od 2018. godine kada je u ekvadorskom LDU Kitu na 36 mečeva dao 21 gol. Prošle godine je u Peruu proglašen za igrača sezone.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading