STANKOVIĆEV PRVENAC Bilo je dosta muke, ali ko ne zna da pati, ne zna ni da se raduje
EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Fudbaleri Sampdorije plasirali su se u osminu finala Kupa Italije, pobedom nad Askolijem posle boljeg izvođenja penala. 

U regularnom delu nije bilo pobednika, ali je tim iz Đenove na penal ruletu slavio rezultatom 9:8 (2:2) i u 11. seriji izborio plasman među 16 najboljih klubova.

Bila je to prva pobeda za Dejana Stankovića otkako je seo na klupu Sampa, koji je sa ushićenjem govorio o samom meču:

- Bilo je dosta muke, ali ko ne zna da pati, ne zna ni da se raduje. Ušli smo odlično u utakmicu, imali sve pod kontrolom do gola za 1:1. Kasnije sam video da je bilo mnogo više nervoze nego u utakmici sa Romom. Momci su želeli pobedu, pali smo, ali nismo odustajali. Ovo je njihova pobeda, bili su dobri. Bilo je onih koji do sada nisu puno igrači, videlo se da im fali mečeva od po 90 minuta. Ali tako funkcioniše grupa, zajedno smo patili i zajedno smo pobedili - rekao je Stanković. 

STANKOVIĆEV PRVENAC Bilo je dosta muke, ali ko ne zna da pati, ne zna ni da se raduje

EPA-EFE/LUCA ZENNARO

 

PIKSI NA VELIKI MUKAMA Mundijal se bliži, mladi Joveljić briljira u Americi, šta će biti sa Jovićem?

U Seriji A, Sampdorija u narednom kolu gostuje novajliji Kremonezeu (ponedeljak, 18.30). Ovaj meč svi u Đenovi vide kao presudni u nastavku takmičenja italijanskog šampionata.

- Tok sezone može da se promeni, ali fudbal će se igrati i posle ponedeljka. Kada sam razgovarao sa momcima po dolasku shvatio sam da će na terenu čovek više značiti od igrača. Rekao sam im da pogledaju svog saigrača sa strane, sa njim moraš da patiš. Moramo biti ujedinjeni. Samo na taj način možemo da dođemo do pozitivnog šoka - kaže legendarni as. 

Iskusni Frančesko Kaputo je vratio Sampdoriju u život, ali temperamentni strateg daje važnost svakom pojedincu, kao ni da opterećuje svoje golgetere.

- Ne želim da delim napadače od veznih i odbranbenih. Mi smo jedan blok. Ako napadači ne postižu golove to je zato što ne dobijaju prave lopte. Mismo grupa i moramo da napredujemo na svakoj poziciji i donosimo prave odluke. Srećan sam zbog gola, Kaputo, Gabijadini i Đuričić su pogodili iz penala. Zaslužuju malo tišine, bar ove noći. Od sutra nam je glava u Kremoni - istakao je Stanković. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading