PUCALO NA SVE STRANE U TIRASPOLJU Čak dva penala dosuđena u meču potencijalnih rivala Crvene zvezde (VIDEO)
Printscreen

Zato je prvi meč moldavskog i češkog prvaka u 3. kolu kvalifikacija za najelitnije klupsko takmičenje, bio zanimljiv i pristalicama crveno-belih, a Česi su slavili u Tiraspolju rezultatom 2:1 (1:1). 

Domaćin je krenuo silovito i već posle 180 sekundi šansu za Šerif promašio je Luškja. Revanširao mu se Pavel Buha u osmom minutu, čiji je projektil krajnim naporom odbranio golman Abalora.

U samo nekoliko trenutaka, čuvar mreže domaćih se dva puta istakao, jer je nedugo zatim ukrotio i pokušaj Ludeka Pernice.

Šerif je do vođstva došao u finišu prvog poluvremena, kada je Jan Sikora neoprezno igrao rukom u kaznenom prostoru, dozvolivši Rašidu Akanbiju da u 36. minutu sa "bele tačke" pošalje golmana u jednu, a loptu u drugu stranu, za vođstvo prvaka Moldavije - 1:0. 

Ipak, odbrana tima iz Tiraspolja skrivila je penal 180 sekundi kasnije. Nedozvoljeno je u šesnaestercu oboren Milan Havel, pa je Holanđanin Dani Mekeli nakon dojave iz VAR sobe pokazao na penal, koji je u gol pretvorio Tomas Čori - 1:1. 

Početak drugog poluvremena pripao je Šerifu, međutim, Moldavci u 51. minutu nisu imali sreće, kada je "bombu" Pernambuka iz "slobodnjaka" zaustavila prečka.

PRIMER ZA SVE Prijatelj Borjana se odlučio na humani gest o kojem svi pričaju (FOTO)

Kazna za promašaj stigla je domaćina četiri minuta kasnije, pošto je Buha ispratio odbitak na petercu i preciznim šutem glavom smestio loptu iza Abalorinih leđa. 

Šampion Češke je do kraja meča uspeo da sačuva vođstvo i sa kapitalnom prednošču čeka revanš, koji je na programu kroz sedam dana.

Ukoliko, Crvena zvezda ne opravda ulogu apsolutnog favorita u dvomeču sa Pjunikom, za sada je bliža gostovanju u Tiraspolju.

Bila bi to prilika za revanš Šerifu, koji je upravo Stankovićev tim prošle godine eliminisao iz treće runde kvalifikacija za najelitnije evropsko takmičenje, a kasnije i zagrebački Dinamo.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading