PRIMER ZA SVE Prijatelj Borjana se odlučio na humani gest o kojem svi pričaju (FOTO)
EPA&/ROBERT PERRY

Fudbalska reprzentacija Kanade za koju nastupa Milan Borjan igraće na Svetskom prvenstvu prvi put od 1986. godine i turnira u Meksiku. Ovakvom razvoju situacije po selekciju iz zemlje "javorovog lista" ogroman doprinos dao je najpoznatiji i ponajbolji igrač ekipe, uzdanica Bajerna Alfonso Dejvis.

On je odlučio da se oduži Kanadi za sve što je pružila njemu i njegovim najbližima, kao liberijskim izbeglicama kojima je dala dom i mogućnost da bude to što je danas. Dejvis i njegova porodica su napustili zemlju bežeći od rata i 2005. godine se nastanili u Kanadi. 

Dejvis je danas objavio da će donirati celokupnu nagradu od plasmana na Mundijal u dobrotvorne svrhe i tako se makar malo odužiti zemlji koja mu je dala sve.

- Kanada je dala dom mojoj porodici i meni i dala nam mogućnost za bolji život. To mi je omogućilo da ostvarim svoje snove. Velika je čast igrati za Kanadu i želim da joj se odužim. Zato sam odlučio da doniram sav novac od nagrade za plasman na Mundijal u dobrotvorne svrhe - napisao je Dejvis.

UEFA TUGUJE Preminula legenda koja je promenila istoriju fudbala

Dejvis je ovim gestom dao primer koji bi morali da slede i brojni drugi fudbaleri koji će od svojih Saveza dobiti ogromne bonuse za plasman na Mundijal. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading