KO JE DARVIN NUNJEZ? Majka sakupljala flaše da mu kupi kopačke, nije imao šta da jede, a danas je najskuplje pojačanje Liverpula
EPA

Brojni su primeri fudbalera koji su imali teško detinjstvo, živeli na ivici egzistencije, a onda se kasnije vinuli u visine, zaigrali za najveće evropske klubove za velike pare. Naročito je to slučaj sa igračima iz Južne Amerike.

Upravo takva je priča najnovijeg pojačanja Liverpula Darvina Nunjeza. Nunjez se izborio sa svim nedaćama i kako je Benfika i zvanično potvrdila, ovog leta će preći u Liverpul za 75.000.000 evra fiksno, a ukupna cena transfera bi mogla da naraste i na 100.000.000 ako Urugvajac aktivira sve klauzule oko bonusa.

Darvin je rođen u radničkoj porodici u Pirati, malom naselju na reci Kuarai, nedaleko od Artigasa na severu Urugvaja. Otac je radio na građevini, a majka je bila domaćica koja je po ulici sakupljala boce i flaše i prodavala ih kako bi mu kupila nove kopačke.

- Išao sam u krevet praznog stomaka. Ali još češće je to radila moja majka. Uvek smo brat i ja prvi jeli. Majka ne bi sela za sto dok ne završimo. Nikada neću zaboraviti odakle sam potekao - ispričao je 22-godišnji Nunjez u jednom od brojnih intervjua u urugvajskim medijima.

(UŽIVO) TRANSFERI 13. JUN Potpis na "Marakani", Partizan našao pojačanje u Portugalu, potvrđena bomba od 100 miliona

Njegov prvi mandat u Penjarolu nije prošao onako kako je želeo. Zbog porodičnih problema morao je da se vrati kući da bi sa 16 godina lokalni tim promovisao u treću ligu. Tada je povredio i ukrštene ligamente. Morao je da pauzira godinu i po dana, što je predugačak period u tim godinama. Kada se vratio u Penjarol, tadašnji trener Leo Ramos mu je dao šansu da debituje za seniore. Darvin Nunjez je prve korake za Penjarol napravio zamenivši na terenu slavnog Maksija Rodrigeza, ali zbog bola koji je osećao završio je utakmicu u suzama. Morao je na novu operaciju, ovog puta čašicu kolena. Ozbiljno se tada spekulisalo da će morati već tada da okonča karijeru.

No, Nunjez je izdržao i do početka U20 Prvenstva Južne Amerike 2019. godine izborio status mladog reprezentativca Urugvaja. Ali, i tu se suočio sa novim problemom, ovoga puta mentalne prirode. Nakon razočavarajućeg turnira išao je kod psihologa jer su mu kritike javnosti teško padale. Telefon je koristio samo za pozive, a društvene mreže je ugasio.

Ispostavilo se da je to bio zapravo presudan trenutak u njegovoj karijeri. 

Stigao je poziv Almerije i Nunjez je došao u Evropu. Penjarol je dobio svega oko 4.500.000 dolara, ali kad su se na tu sumu nadovezali bonusi i procenti od dalje prodaje ispostavilo se da je Almerija platila celih 13.000.000 evra.

POTPIS NA "MARAKANI" Zvezda završila još jedan važan posao

Zatim je usledio transfer u Benfiku. U prošloj sezoni je zablistao i na 41 utakmici je postigao 34 gola.

Zavladala je pomama za njim posle sjajne sezone, a Liverpul je dao najbolju ponudu. Platili su ga 80 miliona plus 20 miliona bonusa i postao je najskuplji igrač u istoriji "redsa".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading