RAPSODIJA "GAUČOSA" NA VEMBLIJU Argentina razvalila Italiju i osvojila Finalisimo (VIDEO)
Tanjug/Ap

 

Nadali su se Italijani da mogu da dođu do utešnog trofeja, da bi mogli da se zadovolje peharom, kada ih već nećemo gledati na Svetskom prvenstvu krajem godine. Međutim, s onim što su pokazali na Vembliju, teško da su išta zaslužili od toga.

Argentinci su razmontirali "azure" i sa laganih 3:0 došli do lepe uvertire pred Mundijal. Lionel Mesi osvojio je još jedan trofej koji je u svojoj kolekciji imao i Dijego Armando Maradona. Sada mu nedostaje još "samo" - Boginja.

RAPSODIJA

Tanjug/Ap

 

Loše su otvorili meč izabranici Lionela Skalonija, dopustili terensku inicijativu rivalu koji je pokušavao sa distance, ali Bernandeski i Raspadori nisu uspevali da ugroze Emilijana Martineza.

U 28. minutu Lionel Mesi je odlično probio, a onda uposlio Lautara Martineza koji je pogodio praznu mrežu. Do poluvremena Anhel di Marija je potvrdio inicijativu svog tima i u 45. minutu pisalo je 0:2 na semaforu.

RAPSODIJA

Tanjug/Ap

 

Očekivao se odgovor Italijana, ali pravih prilika nije bilo. Mesi je pretio, pokušavao je i Martinez, a Donaruma odlično branio. Čak je Lo Selso promašio prazan gol, a onda u poslednjem napadu Paulo Dibala je potvrdio ubedljiv trijumf.

Ovo je bio treći put da se igra meč šampiona Južne Amerike i Evrope, prvi posle 29 godina. Argentincima je ovo drugi trofej.

ITALIJA - ARGENTINA 0:3 (0:2)

Martinez u 28. minutu, Di Marija u 45. minutu, Dibala u 90+4. minutu za Argentinu

Stadion: Vembli (London), Sudija: Pijero Maza (Čile)

ITALIJA: Donaruma – Di Lorenco, Bonući, Kjelini (od 46. Lazari), Emerson (od 77. Bastoni) – Pesina (od 62. Spinacola)– Žoržinjo, Barela – Bernardeski (od 46. Lokateli), Raspadori, Beloti (od 46. Skamaka).

ARGENTINA: Martinez – Romero (od 85. Pezerela), Molina, Otamendi, Taljafiko – Rodriges, De Paul (od 76. Palasios) – Dibala – Mesi, Di Marija, Lautaro (od 85. Martinez).

KRAJ!

90+4. minut - GOOOOL! Dibala potvrđuje pobedu! Došao je do lopte napadač Argentine i poslao neodbranjiv udarac iza leđa Donarumi!

90. minut - Još četiri minuta će se igrati na Vembliju.

85. minut - Još dva promene kod "gaučosa", Romera menja Pezerala, a Alvarez na terenu umesto Martineza.

77. minut - Poslednja izmena u redovima Italije. Emerson ide van igre, a na terenu je Bastoni.

76. minut - Prva promena kod Argentine. Umesto Rodriga de Paula u igri je Palasios.

66. minut - Nova velika prilika za Argentince, sada je Mesi šutirao, ali brani Martinez.

64. minut - Šta je sada promašio Lo Selso! Sjajno je Mesi proigrao vezistu Argentine, a ovaj propustio da loptu pošalje u prazan gol!

62. minut - Nova promena kod Italijana, umesto Pesine u igri je Spinacola.

60. minut - Kakav šut Di Marije i kakva odbrana Donarume! Umalo da Argentinci potvde pobedu!

59. minut - Lokateli pokušava sa nekih 25 metara, ali lako hvata to Martinez. Italija ne može da pronađe način da dođe do prave šanse.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Tri promene u redovima Italije. Skamaka menja Belotija, Lokateli u igri umesto Bernandeskija dok je Kjelini okončao svoju reprezentativnu karijeru i prepustio mesto Lazariju.

POLUVREME!

45. minut - GOOOOL! Di Marija! Argentinci potvrđuju odličnu igru i dolaze do drugog gola! Sjajna kontra "gaučosa". Martinez je ispucao do polovine, Martinez prošao, dodao do iskusnog veziste koji povećava prednost! Još dva minuta nadoknade u prvom delu igre.

 

 

42. minut - Bolja igra Argentine. Od kako su postigli gol, "gaučosi" diktiraju tempo i pokušavaju na sve moguće načine da dođu do drugog gola.

28. minut - GOOOOL! Vodi Argnetina! Odličan pas Lionela Mesija za Lautara Martineza koji je ostao sam i lagano poslao loptu u mrežu.

 

 

27. minut - Šansa sada za Mesija, ali brani Donaruma.

 

 

22. minut - Preti sada Beloti, ali ponovo bez mnogo problema za golmana Argentine.

12. minut - Raspadori preti sa distance, ali lagano hvata loptu Martinez.

20.50 - Utakmica je počela!

 

 

20.30 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču između reprezentacija Italije i Argentine u Finalisimu. Pratite uživo dešavanja sa Vemblija.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading