"ORLIĆI" PALI POSLE PENAL DRAME Srbija ostala bez finala Evropskog prvenstva (VIDEO)
Foto: FSS

Bajka "orlića" na kraju završena je u polufinalu Evropskog prvenstva u Izraelu. Naši kadeti nisu uspeli da naprave još jednu senzaciju, pa su u borbi za finale izgubili od Holandije posle penala (3:5).

Ostavili su srce na terenu izabranici Radovana Krivokapića. Imali i prednost do 74. minuta, ali nisu uspeli da izdrže otpor aktuelnog prvaka Starog kontinenta, pa će "lale" braniti trofej u sudaru sa Francuskom.

Sjajno su igrali "orlići" u prvom poluvremenu, mogli da dođu i do velike prednosti, ali je prečka dva puta stala na put mladom Mijatoviću, a golman Kujsten skidao je zicere Miloševića.

Kazna je stigla u 47. minutu prilično komičnim pogotkom Van Dujvena koji ni sam ne zna kako je uspeo da loptu pošalje iza leđa Lijeskića. Ipak, samo šest minuta bilo je potrebno Srbiji da dođe do preokreta. 

Milošević je potvrdio sjajnu formu i došao i do petog gola na turniru kada je posle kornera glavom poslao loptu u mrežu u 49. minutu, a onda se i Mijatović upisao i doneo veliki preokret u 55.

Branili su se "orlići" i izdržali do 74. minuta kada je Slori iskoristio nepažnju i odveo utakmicu u penal dramu. Tamo su Holanđani bili nepogrešivi, a promašaj Radonjića značio je kraj za našu selekciju.

Svakako da je ovo veliki uspeh i pravi pokazatelj da je svetla budućnost pred našim fudbalom. Bravo, momci, glavu gore!

Sve golove kao i penal seriju pogledajte u nastavku.

SRBIJA - HOLANDIJA 2:2 (0:0) 3:5 posle penala

Milošević u 49. minutu, Mijatović u 55. minutu za Srbiju - Van Dujven u 47. minutu, Slori u 74. minutu za Holandiju

Stadion: Natanja stadion (Izrael), Sudija: Henrik Nalbandjan (Jermenija)

SRBIJA: Lijeskić - Nedeljković, Simić, Serafimović - Đekić, Stanković, Džodić, Šljivić, Bukinac - Milošević, Mijatović.

HOLANDIJA: Kujsten - Rovers, Blokzijl, Hujsen, Brelnburg - Vos, Misehoj, Milambo - Slori, Van Dujven, Babadi.

KRAJ!

 

 

3:5 - Holandija ide u finale!

3:4 - Srbija je još u igri. Odličan penal Serafimovića!

2:4 - Holandija ide u finale!

2:3 - Šljivić siguran!

1:3 - Agougil pogađa!

1:2 - Promašuje Radonjić, Holanđani imaju veliku prednost!

1:2 - Van den Heuvel siguran!

1:1 - Stanković šalje loptu u mrežu!

0:1 - Holanđani vode, siguran Hujsen!

KRAJ! Gledaćemo penale!

90. minut - Još pet minuta nadoknade.

77. minut - Prva promena i u redovima Srbije. Pivaš menja Džodića.

76. minut - Dve promene kod Holanđana. Umesto Breinburga na terenu Agougil, a Roversa menja Boero.

74. minut - GOOOL! Izjednačenje! Kapiten Klejin dodaje do Slorija, a ofanzivac Holanđana šalje loptu iza leđa Lijeskiću.

 

 

60. minut - Džodić pravi faul i seče kontru Holandije, ali dobija žuti karton.

55. minut - GOOOOOL! MIJATOVIIIIIĆ! Srbija vodi! Preokret "orlića" posle samo 10 minuta!

 

 

49. minut - GOOOOL! Milošević! Sjajno je skočio naš najbolji strelac nakon centaršut iz kornera i glavom doneo izjednačenje!

 

 

47. minut - GOOOL! Vode Holanđani! Nestavno kako su "lale" došle do vođstva. Van Dujven ni sam ne zna kako je zahvatio loptu, a ona je prevarila čitavu našu odbrana i golmana Lijeskića.

 

 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Prva promena u redovima Holandije. Umesto Milamba u redovima je Kleijn.

POLUVREME!

45. minut - Još dva minuta nadoknade.

44. minut - Ponovo prečka i ponovo Mijatović! Sada sa nekih 20 metara! Primio je loptu, namestio se ofanzivac Srbije, ali opet okvir gola.

42. minut - Prečka! Mijatović je oduzeo loptu Holanđanima, a onda sa pet metara pogodio samo okvir gola! Kakva je ovo bila prilika!

34. minut - Sada dobar pokušaj Milamboa iz velike udaljenosti. Njegov šut ide desno pored gola koji brani Lijeskić.

32. minut - Dve velike prilike za Srbiju. Prvo je Kujsten odbranio udarac Miloševića, a onda Stanković iz izgledne pozicije prebacuje čitav gol.

30. minut - Blokzijl je probao sa nekih 25 metara, ali je šutirao pravo u Lijeskića i lako hvala loptu golman naše reprezentacije.

20. minut - Loše je procenio situaciju golman Lijeskić i istrčao, a onda i napravio faul nad Van Dujvenom i zaradio žuti karton.

17. minut - Kakva šansa za Srbiju! Pogrešila je odbrana Holanđana, a Nedeljković imao zicer, međutim sjajnom odbranom Kujsten čuva svoju selekciju.

8. minut - Prva konkretna prilika na meču za Holandiju. Probao je Hujsen, a lopta ide pored gola. Kontrolišu posed "lale".

20.01 - Utakmica je počela!

 

 

19.45 - Pre početka utakmice da vas obavestimo da je prvi finalista reprezentacija Francuske koja je savladala Portugal posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Posle 120 minuta igre bilo je 2:2.

19.30 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču polufinala Evropskog prvenstva za fudbalere do 17 godina između Srbije i Holandije. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz Netanje.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading