MINIMALAC ČETE JIRGENA KLOPA Majstorija Keite za trijumf Liverpula u Njukaslu
EPA-EFE/PETER POWELL

Redsi su stigli na Sent Džejms Park nakon pobede nad Viljarealom 2:0 u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona i u sjajnoj formi sa samo jednim remijem i 12 pobeda u poslednjih 13 premijerligaških mečeva.

Međutim i domaći tim je odličan otkako ga je zimus preuzeo Edi Hau. Od kandidata za ispadanje stigao je do devetog mesta na tabeli. „Svrake“ su pre ovog meča bile u seriji od četiri uzastopne pobede.

Dobru atmosferu u Liverpulu ispratila je i vest da je menadžer Jirgen Klop par dana uoči ovog meča potpisao novi ugovor po kome bi trebalo da ostane na Enfildu do 2026. godine.

Nemački trener je, zbog gustog rasporeda i revanša sa Viljarealom već u utorak u Španiji, bio primoran na promene u timu, pa je meč počeo bez standardnih Salaha, Tijaga, Aleksandera-Arnolda, Fabinja…

LAMPARD SAMOUVEREN Želim da ostanem u Evertonu i da nastavim sa radom

Međutim i bez njih gosti su bolje otvorili meč i poveli golom Nabija Keite u 19. minutu. Asistencija je upisana Diogu Žoti, ali je to bila prava mala majstorija fudbalera iz Gvineje i njegov treći pogodak u Premijer ligi ove sezone.

Postojala je dilema da li će gol biti priznat jer mu je prethodila povreda defanzivca domaćeg tima Fabijana Šera, ali je snimak pokazao da Džejms Miler nije napravio faul u toj situaciji.

Liverpul je sa ovom pobedom i utakmicom više pretekao Mančester Siti na čelu tabele sa dva boda više, ali će Gvardiolin tim imati priliku da se vrati na prvo mesto kad svoj meč u Lidsu odigra kasnije u toku dana.

U narednom kolu Liverpul dočekuje Totenhem, dok Njukasla ide na noge upravo drugom pretendentu za titulu, Mančester Sitiju. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading