FRKA U MINHENU Bajern nije poslušao navijače, predsednik puca od sramote
EPA-EFE/OLEG PETRASYUK

Na transparentu Bajernovih navijača tokom utakmice protiv Frajburga (2:1) našli su se direktor Oliver Kan i predsednik Herbert Hajner pored veš mašine.

Na slici šef Bajerna drži krvavi deo radnikove odeće, a bivši golman Kan pored njega u jednoj ruci drži šeikov ogrtač, a u drugoj kofer s novcem. Oko veš mašine su lokve krvi.

- Za novac sve peremo - glasila je poruka.

Navijači su početkom meseca prvo izdali saopštenje i iskazali protest protiv klupske saradnje sa sponzorom iz Katara, koji upumpava ogroman novac na godišnjem nivou u kasu nemačkog velikana.

Potom su poručili da žele prekid svakog vida saradnje sa "zloglasnim" Katarom, koji je organizaciju Mondijala 2022. dobio mitom i korupcijom, a ujedno se optužuje za kršenje brojnih ljudski prava.

Bajern je na Skupštini odlučivao o tome hoće li raskinuti saradnju s Kataranima.

Klub je prezentovao finansijske rezultate sezone 2020/21. i utvrdio da je uprkos pandemiji i globalnoj krizi poslovao uz dobit od 1,9 miliona evra.

Naravno, pomoglo je sklapanje sponzorskog ugovora sa Katar ervejsom, glavnim kamenom spoticanja sa navijačima.

Na Skupštini se glasalo o predlogu po kom bi se Bajern poistovetio sa svetski poznatim zakonima o ljudskim pravima. Navijači su u velikoj većini (77.8%) glasali za predlog, ali ga je uprava odbila.

Zatim su navijači hteli da glasaju o još jednom sličnom predlogu, ali prekinuo ih je potpredsednik kluba Diter Majer.

- Nećemo dopustiti nezakonito glasanje! Sud u Minhenu doneo je odluku da vaši predlozi nisu zakoniti. Želite li i vi glasati za izbacivanje Audija s liste sponzora? Želite li glasati u kojim brojevima će igrači igrati? Kao klub uvek smo otvoreni za raspravu, ali to mora biti potkrepljeno činjenicama - rekao je Majer.

Po završetku skupa počasni predsednik Uli Henes, koji je 51 godinu bez prekida član Bajerna (kao igrač pa kao jedan od čelnika kluba) izjavio je:

- Ovo je najgori događaj kom sam svedočio otkako sam u Bajernu. Sramota me.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading