NEMAC KRATAK I JASAN Klop odbrusio antivakserima i poslao brutalnu poruku koja je oduševila planetu
EPA-EFE/Phil Noble

Cela planeta se bori protiv pandemije koronavirusa, koja je žestoko uzdrmala planetu, a u celu priču se umešao i menažer "crvenih" Jirgen Klop. 

- Mogu da kažem da smo 99 odsto vakcinisani. Nisam morao da ubeđujem igrače, to je nekako više bila prirodna odluka. Možda sam naivan, ali zapravo ne razumem zašto nam nije dozvoljeno da dajemo savete na ovu temu. Imam osećaj, kad bih rekao da sam se ja vakcinisao da bi neko pitao kako možeš to da kažeš, kako možeš da mi kažeš da ja treba da se vakcinišem - rekao je Klop.

Nemac je zatim napravio paralelu.

- Ja sam to sebi objasnio ovako, slično kao vožnja u alkoholisanom stanju. Znači, svi smo bili u situaciji da smo popili pivo ili dva i da smo mislili da ipak možemo da vozimo. Ali, postoji zakon koji to zabranjuje i mi ne vozimo ako smo pili. Ali, taj zakon nije tu da bi štitio mene jer ne vozim kada sam popio dva piva. Tu je da zaštiti druge jer sam ja pijan ili sam besan i želim da vozim i pored toga. I svi prihvatamo taj zakon. Takođe, svim nam kažu da alkohol nije zdrav za nas, ali ga mi ipak pijemo. Sa vakcinom, mi pretpostavljamo da ona nije dobra za naše telo iako postoje stručnjaci, gotovo svi na svetu, koji nam kažu da je to rešenje za situaciju u kojoj smo trenutno. Za mene je to isto. Nisam primio vakcinu da zaštitim samo sebe, primio sam vakcinu da bih zaštitio sve ljude oko sebe.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading