GDE VAM JE OBRAZ?! Novi medijski napad na Srbina, sramno je čega su se sad setili
EPA

Nema dana a da Novak Đoković nije na "crnoj listi" nekog medija sa Zapada. Bukvalno svaki gest, svaku izjavu, svaku rekaciju Srbina, mediji koriste da "udare" na najboljeg tenisera planete. Najnoviji primer stiže iz Velike Britanije.

Za vreme Igara je Novak pričao o tome kako se bori sa pritiskom, što su pojedini mediji iskoristili da prikažu kao napad na Simon Bajls, američku gimnastičarku koja se u jednom trenutku povukla sa takmičenja zbog problema sa mentalnim zdravljem. Ubrzo je i sam novinar koji je za francuski "L'Ekip" napisao taj tekst objasnio da je napravio veliku grešku, da je sve izvukao iz konteksta i da je tekst lažan.

Ali, tu nije sve završeno. Uprkos izvinjenjima i nekih poznatih ličnosti i očiglednim greškama napadi na prvog reketa sveta se nastavljaju. Tako je sajt "Brinkvajr" ("Brinkwire") za manje od sat vremena pustio tri teksta protiv Novaka, od kojih je jedan upravo oko Bajls, a dva se tiču bacanja reketa. U isto vreme su pustili i dva pozitivna teksta o Rafaelu Nadalu, jedan kako pruža podršku Bajlsovoj, a drugi kako njegov stric Toni napada Novaka zbog lomljenja reketa.

 

 

Možda to i ne bi bilo primećeno da se spomenuti sajt ne bavi plaćenim tekstovima, što dovodi do zaključka da je neko ovo platio!?

- Mi verujemo da su novinarska saopštenja evoluirala. Zbog toga je "Brinkvajr" novo mesto za blogove, onlajn zajednicu, oglašivače, članove i sve zainteresovane. Mi naplaćujemo PR agencijama, marketinškim agencijama i onima koji su u ovom poslu postavljanje vesti na naš sajt. Osnovani smo 2015. godine i nalazimo se u Velikoj Britaniji, dok su naši autori u Americi, Britaniji i Australiji - navodi se na njihovom zvaničnom sajtu.

Ostaje pitanje ko stoji iza ovog sinhronizovanog napada na Srbina, koji trenutno sa porodicom odmara u Crnoj Gori.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading