BAJKA JEDNOG ZIDARA! Radio na skeli,  pobedio tumor, a sada će debitovati u Premijer ligi! (FOTO)
Tanjug/Ap

Fudbaleri Njukasla osigurali  su opstanak u Premijer ligi, što je bio i glavni cilj ekipe. Sada, kada se lakše diše na "Sent Džejms parku", vreme je da se jednom momku snovi ostvare.

U pitanju je Florentin Indalesio (23) koji je čudnim putem stigao do dresa "svraka", a ove sezone nastupao je za drugi tim ekipe. Od rodne francuske i niželigaških ekipa, do Australije i Frejzer Park-a pa do Premijer lige.

Međutim, to nije ono zašto je Florentinova priča posebna. Naime, on je nekada bio zidar i radio na građevini kako bi preživeo, a uspeo je da pobedi i tumor.

- Naporno sam radio nakon operacije, svaki dan sam bio u teretani. Cilj mi je bio da povratim kondiciju, a kasnije sam i zaigrao za jednog niželigaša i bio presrećan što sam ponovo na terenu - rekao je Indalesio.

- Radio sam kao zidar i brzo sam se navikao na to.

Kada se 2019. vratio fudbalu stupio je u kontakt sa zemljakom Alanom Sentom Maksiminom, fudbalerom Njukasla i tada se sve promenilo.

- Rekao sam mu da sam srećan što živim u Sidneju, ali da ne želim da budem zidar ceo život. Poručio mi je da će pokušati da mi pronađe klub u Engleskoj u nekom nižem rangu. Znao sam da igra za Njukasl i bio sam srećan zbog njega, ali o tom klubu nikada nismo pričali. Krenula je pandemija korone i sezona u Australiji je prekinuta, pa mi je građevina bila jednina opcija. Onda se Alan javio i rekao da će mi pomoći, da dođem kod njega u Englesku. Boravio sam u njegovoj kući tamo. On je pričao sa ljudima iz kluba i odlučili su da mi daju šansu. Na probi sam bio dobar, dao sam i gol, pa su odlučili da mi daju jednogodišnji ugovor i sada uživam igrajući za rezervni tim. Dajem sve od sebe da ostanem ovde - rekao je francuski fudbaler. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading