MAĐIONIČAR IZ SRBOBRANA PIŠE ISTORIJU NA "MARAKANI" Aleksandar Katai za Alo! o pozivu u reprezentaciju, prvoj Ligi šampiona sa Zvezdom, Vaskrsu u rodnom gradu...
Foto: Alo/Alo/Shutterstock

 

Fudbaleri Crvene zvezde imaju priliku da već u prvom kolu plej-ofa protiv TSC-a overe 34. titulu i polako krenu u spremanje za grupnu fazu Lige šampiona.

Crveno-beli su kroz prethodnih nekoliko godina navikli navijače na dobre rezultate, grupne faze evropskih takmičenja, pa i nokaut faze istih, duple krune... 

Jedan od najzaslužnijih za tako nešto, čovek koga "zvezdaši" sa razlogom zovu Magiko, Aleksandar Katai (32), zlatnim slovima je upisao svoje ime u istoriju kluba iz Ljutice Bogdana.

Nedavni jubilej i premašena brojka od 100 golova u crveno-belom dresu, bili su idealni povod za razgovor sa momkom iz Srbobrana. Katai nam je otkrio kako će provesti predstojeći Vaskrs, očekuje li poziv u reprezentaciju, kakva su njegova očekivanja od Lige šampiona...

Dugo će Zvezdin Magiko pamtiti utakmicu protiv Spartaka u Subotici gde je postigao 100. i 101. gol za voljeni klub. Pre njega to je pošlo za nogom samo osmorici fudbalera među kojima su Rajko Mitić, Darko Pančev, Dušan Savić, Bora Kostić...

- Trocifren broj golova u crveno-belom dresu je neverovatan uspeh, nisam mogao ni da sanjam o ovakvom jubileju kada sam po prvi put potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom. Čast i privilegija je braniti boje kluba koji je evropski i svetski šampion, a kada još možeš da se pohvališ da si uspeo da se upišeš u istoriju takvog tima, onda znači da si u karijeri uspeo da ostvariš veliku stvar. Biti u društvu legendi, koje ste naveli, ali i mnogih drugih igrača koji su se zlatnim slovima upisali u istoriju Zvezde je posebna čast. Srećan sam što sam posle 100. gola, odmah postigao i 101. pogodak i nemam nameru da se zaustavim na toj cifri.

MAĐIONIČAR IZ SRBOBRANA PIŠE ISTORIJU NA

Alo, Marko Metlaš

 

Zvezda je u poslednjih pet godina dva puta igrala grupnu fazu Lige šampiona, ali Katai još uvek nije osetio čari igranja u elitnom takmičenju u crveno-belom. Sada će imati priliku da to učini u velikom stilu, ali i napadne do sada najbolji učinak - 4 boda iz sezone 2018/19.

- Liga šampiona je velika želja ove generacije Zvezdinih fudbalera, pogotovo kada čujemo priče igrača koji su pre par godina doživeli učešće u najkvalitetnijem evropskom takmičenju. Sada smo izuzetno blizu grupne faze. Nismo imali sreće prethodnih godina, kada je zaista malo nedostajalo da se nađemo u odabranom društvu. Upravo zbog toga imamo motiv više da u Ligi šampiona pokažemo šta umemo i ostvarimo još bolji rezultat nego što je to ekipa učinila u sezoni 2018/19. Prvi zadatak je da budemo posvećeni do kraja prvenstva i da osvojimo titulu, za koju smo vredno radili tokom cele godine, kao i kup, a zatim da kada se ponovo okupimo počnemo pripreme za dugo željenu Ligu šampiona i obradujemo navijače evropskim utakmicama za pamćenje.

U leto 2020. godine Katai se vratio svojoj kući iz Amerike i tada počinje prava renesansa, a kako iskusni ofanzivac gleda na taj potez sada?

- U karijeri moraš da donosiš odluke, nabitnije je da veruješ u to što radiš. Kada sam se vratio verovao sam da sa Crvenom zvezdom mogu da ostvarim velike uspehe i sada sam siguran da je to bila najbolja moguća odluka, vratiti se na Marakanu, u klub koji volim. Jubileji, evropske utakmice, titule, duple krune – mislim da nije potrebno ništa dodati, sem da sportisti žive za takve trenutke.

"Kada budem potreban Srbiju, rado ću se odazvati"

MAĐIONIČAR IZ SRBOBRANA PIŠE ISTORIJU NA

EPA

 

Katai je do sada odigrao 10 utakmica za reprezentaciju Srbije, ali nije imao prilike da zaigra na nekom velikom takmičenju. "Orlovi" su sada nikad bliži Evropskom prvenstvu, Magiko je u sjajnoj formi...

- Uvek sam počastvovan kada dobijem poziv reprezentacije Srbije. Kada god budem bio potreban našem nacionalnom timu, uvek ću se odazvati. Dugo naša reprezentacija nije igrala na Evropskom prvenstvu, sada imamo priliku da se plasiramo, imamo dobar tim, momcima želim svu sreću, a ukoliko poziv selektora stigne, rado ću ga prihvatiti.

Bliži se Vaskrs, odlična prilika za slobodno vreme sa porodicom i bližnjima u rodnom Srbobranu odakle je još jedan veliki "zvezdaš" Ognjen Mudrinski. Aleksandar misli da je ozbiljna trka u pitanju po pitanju toga ko je veća zvezda, on ili napadač Ujpešta.

- Život profesionalnog sportiste zahteva mnogo odricanja. Svesni smo da ne provodimo dovoljno vremena sa porodicom, ali kada dobijemo koji dan više slobodno, iskoristim priliku da posetim rodno mesto. Sada nam idu praznici, tako da ću ih kao i uvek kada sam u mogućnosti provesti u krugu porodice. Što se tiče toga ko je veća zvezda, to ćete morati da proverite sa stanovnicima Srbobrana, ali mislim da je ozbiljna trka u pitanju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading