ZVEZDA "ULOVILA" KAPITALCA ZA LIGU ŠAMPIONA "Delije" na nogama: Pravo iz Francuske stiže u Beograd?! (VIDEO)
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

Crvena zvezda je nedavno završila zimski prelazni rok, ali se posao uveliko nastavio i u okviru priprema za letnji prelazni rok, koji će ove sezone biti posebno važan, a crveno-beli su već pikirali i napadača.

U pitanju je reprezentativac Gruzije Žorž Mikautadze, koji igra za francuski Mec, koji je na radaru crveno-belih i prvi pik za jačanje konkurencije u špicu za leto.

Ukoliko ne bude nekog veleobrta, Zvezda će igrati Ligu šampiona od leta, pošto će šampion Srbije iz ove sezone igrati u grupnoj fazi usled dobrog UEFA koeficijenta koji je skupljen prethodnih godina.

Zbog toga na Marakani i dalje filtriraju igrače koji bi mogli da im pomognu u najjačoj konkurenciji.

Procenjeno je da bi prvi špic Meca i reprezentativac Gruzije bio pojačanje. On je ove sezone na 24 utakmice u svim takmičenjima dao 12 golova uz šest asistencija. Takođe, ima i 13 utakmica za reprezentaciju Gruzije, gde je postigao dva gola.

PALA ODLUKA Evo kad Zvezda i Partizan igraju derbi na "Marakani"

Mikautadzeova trenutna procenjena vrednost na Transfermarketu je tri miliona evra. Ima čvrst ugovor sa Mecom do leta 2026. godine, pa bi crveno-beli morali da obezbede i obeštećenje za njegov dolazak.

Takođe, pored Mikautadzea, prati se i Žan Filip Kraso, povremeni reprezentativac Obale Slonovače, koji nastupa za Sent Etjen. I on ima odličnu sezonu u francuskoj Ligi 2, gde je na 20 utakmica postigao 11 golova i šest asistencija.

Podsetimo, Zvezda je već dovela i Pitera Olajinku ove zime kao pojačanje na krilnoj poziciji, a on će se priključiti ekipi od leta, kada mu istekne ugovor sa Slavijom iz Praga. Na isti način dogovoren je transfer i Marka Stamenića iz Kopenhagena, pa će samo u ova dva igrača Zvezda imati dva ozbiljna pojačanja koja su igrala i u Ligi šampiona.

Dolazak jednog napadača koji će biti konstantna pretnja po protivničke golmane biće svakako prioritet, a za sada je najbliži tome Žordž Mikautadze, a kao opcija figurira i Žan Filip Kraso.

Pogledajte i neke od poteza Mikautadzea:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading