POTPUNO ZASLUŽENO Evroliga žestoko kaznila sudiju koji je oštetio Zvezdu protiv Barselone
Foto: EPA/EPA/ANDREJ CUKIC

Mnogi navijači Crvene zvezde verovatno i dalje ne mogu da pređu preko velike greške estonskog sudije, Orea Halika, koji nije video da je Nikola Mirotić gazio aut liniju pre nemoguće trojke u okršaju odigranom 30. decembra u Pioniru.

Barselona je potom slavila u produžetku, a Crvena zvezda uputila je protest Evroligi tražeći reakciju na lošu odluku arbitra.

OGLASIO SE KAMPACO Argentinac se prvi put obratio Evroligi: Pustite me da igram

Prema pisanju Mozzart Sporta, što potvrđuje i poznati portal Basket News, estonski sudija biće žestoko kažnjen zbog toga što je propustio da vidi da je Mirotić gazio liniju kod te akcije. 

On je stajao bukvalno pored košarkaša Barselone, pa mu se zbog toga na teret i stavlja velika greška. Umesto poseda za Zvezdu, Mirotić je dao koš za dodatnih pet minuta, a Estonac će zbog toga propustiti četiri naredne utakmice.

Podsetimo, Evroliga je već dan kasnije objavila na svom zvaničnom sajtu saopštenje u kojem je navela da je Zvezda oštećena.

- Kada je primio loptu, Nikola Mirotić je gazio aut liniju i to je moralo da donese posed Zvezdi na 3,3 sekunde do kraja - pisalo je u saopštenju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading