Šta dalje?
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Prvi put posle dva uzastopna proleća u Evropi, Crvena zvezda završava svoju avanturu već u novembru.

Doduše, za to je zaslužan i Mundijal u Kataru, ali pre svega, slabe partije crveno-belih ove jeseni. Promena trenera, ne tako sjajno odrađen prelazni rok, Makabi iz Haife, veliko razočarenje, a onda i na sve to teška grupa u Ligi Evrope.

Jeste Zvezda žreb dočekala u prvom šeširu, ali je dobila ekipe iz kvalifikacija za Ligu šampiona, na papiru samo Ferencvaroš nije bio "jači" od crveno-belih, a na kraju je završio kao prvi.

Nešto slično kao pre godinu dana kada je srpski predstavnik bio prvi u konkurenciji Brage, Midtjilanda i Ludogoreca. Šta je problem? Sve gore pomenuto moglo bi se reći da je problem Zvezde ove sezone, ali je jedan od tih problema mnogo veći, a koji se ne rešava tako lako - zasićenje.

TO UBIJA FUDBAL Borjan grmi posle poraza Zvezde

Šampion Srbije u svom sastavu ima veliki broj iskusnih igrača, onih koji su izneli velike evropske uspehe prethodnih sezona. Pisali nove stranice istorije, ali kao da su izgubili onu taliju koju su imali pod palicama Dejana Stankovića i Vladana Milojevića.

Kako će ova Zvezda izgledati u Ligi šampiona?

Ako odbrane sedam bodova prednosti u Superligi, fudbaleri Zvezde će sledeće sezone po prvi put u svojoj istoriji igrati direktno u Ligi šampiona. Jasno je da sa ovakvim pristupom ne mogu mnogo očekivati, a sigurno da će navijači biti željni novog evropskog iskoraka.

Kako rešiti problem i koliko je vremena ostalo?

BOLUJEMO OD SINDROMA KRUPNIH GREŠAKA Milojević o uzrocima Zvezdinog ispadanja iz Evrope

Jedina dobra stvar u svemu ovome jeste da Zvezda pred sobom ima 10 meseci da se spremi za grupnu fazu naredne sezone, dva prelazna roka i čitavo leto da se utrenira. Miloš Milojević je pokazao da mu treba ukazati poverenje, a pred njim je najteži zadatak - kako da povrati energiju koju je ekipa imala prethodnih sezona.

Šta dalje?

AP Photo/Daniel Cole

 

 

Bilo je naznaka da je u tome uspeo i deluje da je na dobrom putu, ali ne treba ga mnogo kriviti. Milojević je došao u najnepovoljnijem trenutku, kada je tim doživeo šokantnu eliminaciju od Makabija, a pored toga nije on bio taj koji je formirao ekipu.

Zvezdi je potrebna "sveža krv", nekoliko pojačanja na ključnim pozicijama koja bi vratila tu preko potrebnu energiju. Do kraja jesenjeg dela šampionata na crveno-belima je da odbrane prednost, osiguraju četvrtfinale Kupa i mirno odu na najdužu zimsku pauzu do sada. A onda, onda treba povlačiti samo prave poteze jer za popravni neće biti mnogo prostora.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Sumadinac

04.11.2022 11:01

Milojevic nije Trener za Zvezdu kao drugo i Terzic kao i Mrkela moraju da napuste strucni stap kao trece Zvezdau

Zoran

04.11.2022 12:53

Sta dalje. Ostavka rukodostva i trenera Zvezde. Da imaju malo morala i mozga vec bi da li svi ostavku. Ovako se raduju pobedi sa Javorom. Zalosno.