BOLUJEMO OD SINDROMA KRUPNIH GREŠAKA Milojević o uzrocima Zvezdinog ispadanja iz Evrope
FK Crvena zvezda

Šampion Srbije poražen je u Kneževini rezultatom 4:1 i tako je ostao bez plasmana u nokaut fazu ovog takmičenja, ali i Lige konferencija.

- Uzroci poraza su ti što smo imali dosta problema po bokovima. Nismo kontrolisali igru dva na dva. Jesu moćniji, jesu snažniji. U prvih 5-6 minuta smo otvorili kao što smo hteli. Posle tog gola jedna druga slika, To se odrazilo na drugi gol i na neki kontraritam i demoralizaciju ekipe. Mogli su da nas kazne još par puta. Bili smo neaktivni, sa dosta loših odluka i to protiv Monaka ne može da prođe. U drugom poluvremenu u kojem smo bili bolji, primili smo nesrećan gol. To što je bilo dobro u drugom poluvremenu jeste da smo jurili rezultat. Da nije bio ofsajd, 3:2, bila bi skroz druga utakmica. Rezultat 4:1 je zakucavanje nas u tom smislu, podeljeni smo u zone u kojima nismo kompaktni. Išli smo grlom u jagode. Previše grešaka protiv jedne jako ozbiljne ekipe da bi rezultat bio bolji - rekao je Milojević.

Zvezda je igrala bez klasičnog zadnjeg veznog, a na teren je tek početkom drugog poluvremena poslat Slavoljub Srnić.

- Pitanje je hipotetičko. Da smo dobili, to bi nam bila jedina situacija kojom ostajemo u Evropi. Da bismo dobili, moramo da imamo ofanzivne igrače. Ne slažem se da je bilo problema u Evropi. Nismo izgubili loptu na sredini ni kod jednog gola. Da li bi bili čvršći, sigurno bi - dodao je Milojević.

Zvezdi je igrala samo pobeda na stadionu "Luj II".

- Bilo je hrabro da ovde tražimo prolaz. Imali smo prvu brejk loptu kod kuće protiv Monaka. Tu nam je trebalo dobar rezultat. Druga brejk lopta je bila protiv Ferencvaroša u Budimpešti. Kod svih gostovanja, najgori osećaj sam imao posle Trabzona jer sam mislio da imamo više šansi. Imamo taj neki sindrom da pravimo jako krupne greške. Golovi se primaju iz grešaka. Na ovoj sceni te greše su jako skupe i to od naših najiskusnijih igrača. Ovo nije dobro za Zvezdu, ali iz ovih grešaka moramo da izađemo jači i da naučimo da realno procenjujemo situaciju - zaključio je Milojević.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Pera kojot

03.11.2022 22:08

Nisi ti za zvezdu.Putuj igumane.