ZVEZDA IMA "BOLTA" SA KOJIM IDE KA LIGI ŠAMPIONA Petarda crveno-belih na "Marakani" protiv nemoćnih Jermena
Vladimir Marković

Crveno-beli su već na poluvremenu rešili pitanje pobednika, pa bi revanš koji se igra 9. avgusta u Jeremeniji trebalo da bude samo formalnost.

Sjajan meč odigrao je Osman Bukari koji je postigao dva gola i upisao jednu asistenciju. Pokazao je fudbaler iz Gane neverovatne fizičke sposobnosti, a naročito je impresivna njegova brzina, pa je u nekoliko navrata podsećao na najbržeg čoveka na svetu Juseina Bolta.

 

 

Samo što je utakmica počela, Zvezda je povela u 2. minutu. Ipak, posle pregledanog snimka u VAR sobi glavni sudija Dijas dobio je signalizaciju da se radilo o nedozvoljenoj poziciji u kojoj se našao Bukari, te je pogodak poništen.

Međutum, u 29. minutu je sve bilo čisto. Posle kornera Pjunika sevnula je kontra domaćina, Aleksandar Katai je brzo uposlio najbržeg igrača na terenu, a ovaj kao brzi voz prošao pored čuvara, obišao i golmana, te lako sproveo loptu u praznu mrežu. 

Samo pet minuta kasnije, izabranici Dejana Stankovića su duplirali prednost, a ovoga puta im je VAR bio saveznik. Ponovo je briljirao Bukari po desnom krilu, centrirao, a gol je postigao Kings Kangva. Arbitar je signalizirao da je ponovo bio ofsajd, ali je glavni sudija pokazao na centar igrališta nakon što je pregledao snimak. 

ZVEZDA IMA

Foto: ALO/Marko Metlaš

 

 

U samom finišu prvog poluvremena, Bukari postiže novi gol za velikih 3:0. Dobio je pas u prostor od Kangve, utrčao u šesnaesterac, lomio čuvara, na kraju tukao pored njega lukavo i - pogodio. 

Na startu drugog dela viđena je nešto ofanzivnija igra gostiju. Najbolju priliku imali su u 55. minutu, kada je Goznales rasplaio iz velike daljine, ali je sjajno reagovao Milan Borjan i izbacio loptu u korner.

Nismo videli mnogo prilika, a onda je u 71. minutu ponovo na scenu stupio Bukari i dao gol uz dosta sreće.

ZVEZDA IMA

Foto: ALO/Marko Metlaš

 

 

Konačan rezultat postavio je 19-godišnji Stefan Mitrović u 78. minutu. U prvom kontaktu sa loptom je dao gol. Ušao sa levog boka, napao direktno, opalio desnom i - pogodio.

U 89. minutu Zvezda je ostala sa igračem manje, pošto je Milan Rodić dobio dva žuta kartona za 30 sekundi. 

Crveno-beli su tako nastavili seriju sjajnih rezultata i upisali petu pobedu u sezoni.

Crvena zvezda - Pjunik 5:0 (3:0)

Strelci: Bukari 29, 44, 70, Kangva 33, Mitrović 77

Stadion: Rajko Mitić (Beograd)

Sudija: Artur Diaš (Portugalija)

Crvena zvezda:  Borjan - Eraković, Milunović, Dragović, Rodić - Kanga (od 75. Sanogo), Kangva - Bukari (od 76. Mustafa), Katai (od 66. Srnić), Ivanić (od 75. Mitrović) - Pešić (od 69. Pavkov).

Pjunik: Jurčenko - Juričić (od 88. Mladenović), Otubandžo (od 56. Radeski), Harutjunjan (od 66. Nenadović), Zambrano - Žuninjo, Kočuk (od 88. Najarjan), Davidjan (od 46. Gonzales) - Dašjan, Kovalenko, Gajić.

Kraj meča! Pobeda Crvene zvezde 5:0 protiv Pjunika!

90. minut - Igraće se još tri minuta.

89. minut - U razmaku od tridesetak sekundi Milan Rodić je uspeo da dobije dva žuta kartona?!

83. minut - Ostaje samo da se vidi koji će biti konačan rezultat!

78. minut - Gooool! Petarda na "Marakani", strelac je Stefan Mitrović. U prvom kontaktu s loptom pogodio je mladi Stefan Mitrović! Ušao sa levog boka, napao direktno, opalio desnom i - pogodio.

71. minut - Goool! Ponovo je strelac neverovatni Bukari!

67. minut - Prva izmenu koju pravi Stanković, Srnić je ušao u igru umesto Kataija.

ZVEZDA IMA

Foto: ALO/Marko Metlaš

 

 

65. minut - Udarac Kange iz velike daljine, bez veće opasnosti po gol Pjunika.

61. minut - Bolja igra Pjunika u drugom delu, ali nema promene rezultata.

55. minut - Velika šansa za Pjunik! Raspalio je po lopti Gonzales iz velike udaljenosti, ali je Borjan sjajno reagovao i prosledio loptu u korner.

48. minut - Preti Pjunik, ali nova sjajna reakcija Strahinje Erakovića. Na drugoj strani šutirao je Bukari koji je izblokiran.

Poluvreme! Crvena zvezda vodi 3:0! Dva gola je postigao Bukari, a jedan Kangva za oduševljenje 40.000 navijača na "Marakani"!

44. minut - Gooool! Šou Bukarija, za veliko vođstvo Crvene zvezde!

ZVEZDA IMA

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

 

35. minut - Gooool! Crveno-beli duplirali prednost! 
Ponovo je briljirao Bukari po desnom krilu, centrirao, a gol je postigao Kings Kangva. Ipak, sudija signalizira da gola nema. Videćemo nakon konsultacija sa VAR sobom. Portugalski arbitar je pokazao na centar igrališta nakon što je pregledao snimak. Kangva je ramenom prosledio loptu u mrežu i to je njegov prvi gol za Zvezdu na evropskoj sceni. Ovoga puta je VAR bio na strani srpskog šampiona.

 

 

29. minut - Gooool! Zvezda vodi, strelac je Bukari! Posle kornera Pjunika sevnula je kontra domaćina, Katai brzo uposlio najbržeg igrača na terenu, a ovaj kao brzi voz prošao pored čuvara, obišao i golmana, te lako sproveo loptu u praznu mrežu. 

25. minut - Žuti karton za Kataija zbog protesta koji portugalski arbitar nije želeo da oprosti.

ZVEZDA IMA

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

17. minut - Novi opasan napad Zvezde, Bukari je šutirao iz kaznenog prostora, ali je golman Pjunika reagovao u stilu rukometnih čuvara mreže i spasao svoj gol.

14. minut - Prvi udarac u okvir gola - Pešić glavom posle ubacivanja Kangve, međutim siguran je bio golman Jurčenko.

8. minut - Dobar napad Pjunika, ali odbranili su se crveno-beli.

Ipak ništa od vođstva Crvene zvezde! Posle pregledanog snimka u VAR sobi glavni sudija Dijas dobio je signalizaciju da se radilo o nedozvoljenoj poziciji u kojoj se našao Bukari.

2. minut - Gooool! Crvena zveda vodi pogotkom Bukarija!

1. minut - Utakmica je počela! 

20.40 - Ostalo je još pet minuta do početka utakmice.

ZVEZDA IMA

Foto: Alo.rs

 

 

20.05 - Navijači pristižu na Marakanu, očekuje se da crveno-beli imaju veliku podršku.

ZVEZDA IMA

Alo!

 
ZVEZDA IMA

Alo!

 

 

19.30 - Pravdu će deliti portugalski sudija Artur Soareš Dijas, kome će to biti treći put da bude arbitar na meču tima iz Ljutice Bogdana. Prvi put je to činio protiv Černomoreca 2013. (0:0), da bi pet godina kasnije sudio na "Parku prinčeva" protiv Pari Sen Žermena (1:6).

 

 

19.15 - Poznati su i sastavi. Prema očekivanjima, Stanković je izveo najjaču postavu.

18.58 - Ekipa Dejana Stankovića jeste veliki favorit, ali se Jeremni nikako ne smeju potceniti, uprkos činjenici što su na startu šampionata doživeli neočekivan poraz od Ararata minimalnim rezultatom.

 

 

18.52 - Pjunik je do duela sa srpskim šampionom došao tako što je najpre na penale izbacio rumunski Kluž, da bi potom bili bolji od Didelanža.

18.47 - Crvena zvezda je u odličnoj formi od početka sezone. Posle četiri odigrana kola u Mozzart Bet Superligi Srbije ima maksimalnih 12 bodova uz impresivnu gol razliku 17:1.

18.45 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona u kojoj se sastaju Crvena zvezda i Pjunik. Uz alo.rs pratite sva dešavanja sa "Marakane".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading