RADONJIĆ POSLE PROLASKA U FINALE Do pobede smo došli timski, svi su dali doprinos
KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su ekipu Cedevita Olimpije ukupnim rezultatom 2:1. 

U trećem meču u "Pioniru", bolji su bili od Ljubljančana rezultatom 88:78. 

Posle meča, zadovoljan je bio i strateg crveno-belih, Dejan Radonjić. 

-Nisam dovoljno pratio mečeve protiv Budućnosti, bio sam kocentrisan na naše probleme i na mečeve protiv Cedevite. Bio je fokus na nama i kako da dođemo do finala. Nismo pravili analizu konkretniju, ona će biti u narednim danima - rekao je Radonjić koji je potom osvrnuo i na meč protiv Cedevite:

-Kada se sve sabere i oduzme, do pobede smo došli timski. Svi su imali doprinos. Neki više, neki manje. To nam daje za pravo da možemo biti na kvalitetnom nivou i u finalnoj seriji.

VEČITI DERBI U FINALU Crvena zvezda precrtala Cedevita Olimpiju u "Pioniru" i zakazala spektakl sa Partizanom u borbi za regionalni trofej i Evroligu

Utakmica protiv Cedevite ostala je obeležena serijama na obe strane. Ipak kada se podvuče crta, Zvezda je pokazala kvalitet.

-Kao što sam rekao u najavi da smo čitave sezone smo se borili za prednost domaćeg terena i zbog toga smo došli u ovu poziciju. Iskorisli smo to na najbolji mogući način. Idemo sada u finale. Sama utakmica sa naše strane u intervalima nekim jako dobra, neke stvari su bile drugačije u nekim periodima, ali ne smemo da zaboravimo da se radi o jako kvalitetnom protivniku. Morali smo da ostanemo u fokusu. Sada ulazim u neki drugi ritam i mečeve protiv Partizana. U formi smo u kakvoj jesmo. Moramo da budemo svesni svega i da pokušamo da budemo bolji. I protivnik se nešto pita na terenu. Cedevita je pokazala da je napadački vrlo kvalitetna ekipa. Jako je značajno što smo uspeli da izdržimo sve nalete.

Upitan je bio Radonjić da prokomentariše i navode da postoji mogućnost da u narednoj sezoni Evrolige budu oba večita rivala.

-Treba sačekati odluku. Bilo bi sjajno da oba kluba budu u Evroligi. Ipak, sačekajmo odluku. 

Kratko je prokomentarisao meč i trener gostiju, Jurica Golemac.

-Čestitam Zvezdi na pobedi. Borili smo se, nismo odustajali. Zvezda je imala seriju i mi smo ih lovili celu utakmicu. Znali smo da je ekipa agresivna i na kraju je skok presudio. Primili smo 20 poena iz reketa. Kada god smo se približili oni su skočili u napadu i pogodili. Čestitam igračima na sezoni u ABA ligi. Imali smo uspona i padova - rekao je Golemac.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading