MOMAK IZ DRUGE LIGE ZALUDEO "ZVEZDAŠE" Kažu da je novi Sergej Milinković Savić, Hrvati ga umalo "oteli" Zvezdi, a sada je postao ljubimac navijača!
Alo!/Vladimir Marković

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su 1:1 u 165. "večitom derbiju", prvom u novoj sezoni. Prilično zanimljiva utakmica obilovala je šansama, ali i detaljima o kojima će se pričati u narednom periodu.

Pre svega, najviše pažnje, izazvale su odluke Dejana Stankovića da šansu u najvećem meču srpskog fudbala ukaže mladim fudbalerima koji su se po prvi put našli na terenu tokom "večitog derbija".

Na jednog od njih, Marka Lazetića (17) "delije" su već navikle jer su ga viđale kako igra za seniorski tim, ali je sada mladi napadač dobio šansu da zaigra protiv Partizana, nešto slično kao svojevremeno Luka Jović.

Druga liga, pa derbi pred 20.000 ljudi

MOMAK IZ DRUGE LIGE ZALUDEO

Alo!/Marko Metlaš

 

Veću pažnju ovog puta na sebe je skrenuo nešto stariji Petar Stanić (20). Mladi vezista koji je letos stigao na "Marakanu" iz druge lige, tačnije Železničara iz Pančeva postao je novi ljubimac "zvezdaša".

Odmah po završetku meča mogle su se videti poruke da je Stanić spreman za prvu postavu šampiona Srbije. Lucidnim potezima pokazao je da ima ozbiljan kvalitet i da nije bez razloga stigao u Zvezdu. Ko je zapravo Petar Stanić?

Odbio Hrvate zbog Zvezde

Petar Stanić

Alo!/Vladimir Marković

 

Mladi vezista ponikao je u OFK Beogradu, gde je napravio svoje prve fudbalske korake. Prvi seniorski nastup imao je u dresu Dinama iz Pančeva, odakle je prešao u Železničar i u Prvoj ligi Srbije pokazao da poseduje ogroman talenat.

Nije to promaklo Zvezdi, ali nije ni hrvatskom Osijeku koji se interesovao za njegov potpis. Međutim, mladi vezista je slušao srce i izabrao Zvezdu, pre odlaska u Hrvatsku.

Novi SMS

MOMAK IZ DRUGE LIGE ZALUDEO

AP Photo/Peter Morrison

 

Tokom svojih partija prošle sezone, moglo se čuti da ga mnogi porede sa Sergejem Milinkovićem Savićem. Pre svega zbog svoje gracioznosti na terenu, osećaja za pas, ali i lucidnosti - što se videlo i tokom derbija kada je jedinim potezom provozao čitavu odbranu crno-belih.

- Neopisiv osećaj, pogotovo zbog toga što sam prošli derbi posmatrao kao gledalac, a sada sam bio na terenu. Neverovatno sam se osećao kad smo postigli gol. Svašta mi je prolazilo kroz glavu pre nego što sam ušao i sjajno je biti deo ovakvog susreta - rekao je Stanić nakon derbija.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading