SVE SE ODIGRALO MUNJEVITOM BRZINOM Džudo sudija iz Banjaluke spasao život mladoj Albanki
IJF

Ove subote, tokom Balkanskog prvenstva za juniore u džudou koje se održava u Cazinu, jedan od sudija takmičenja Mladen Vuković pomogao je takmičarki z Albanije, Erisi Brahimaj.

Naime, kako prenosi srpskainfo.com mlada takmičarka je tokom borbe ostala bez svesti jer nije na vreme predala meč protivnici iz Rumunije. Taj njen potez mogao je da dovede do tragedije da nije bilo pravovremene reakcije Banjalučanina koji je inače i trener u Džudo klubu Borac. 

Sve se odigralo munjevitom brzinom rekao je Vuković za Srpskainfo. Ističe da nije bilo mnogo vremena za razmišljanje nego je morao da reaguje instinktivno.

– Video sam da ne daje znakove života i bio sam svestan da bi sve moglo da se završi kobno ako ne reagujem hitno. Uradio sam reanimaciju i masažu srca i ne mogu da vam opišem kakvo olakšanje sam osetio kada sam video da postaje svesna i da je počela da diše. Ne možete ni da zamislite taj osećaj, zahvalio sam se Bogu što je sve završilo kako treba – rekao je u dahu Vuković za Srpskainfo.

Suvišno je govoriti da bi ovo sve ponovio u bilo kojem trenutku jer kaže da osećaj kada spasiš nečiji život ne može da se opiše rečima.

Slučajnost ili ne Vuković je pre deset godina učinio istu stvar. On je 2013. dok je bio inspektor spasao ženu koja je skočila u Vrbas. Ni tada, kao ni sada, nije bilo prostra za čekanje – skočio je u vodu i izvadio nesrećnu ženu.

Zbog ovog poteza, Buković će biti predložen za fer – plej nagradu, potvrdili su organizatori takmičenja. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading