Marko Bojković protiv Brazilca
Foto: Printscreen/Printscreen

Pauza je bila duga! Posle povrede kolena i operacija Marko je dao sebi vremena da se oporavi i na pravi način vrati u oktagon.

Jedna borba bila je dovoljna da podseti zašto važi za najvećeg MMA talenta u Srbiji ali i na Balkanu. Ceh je prvi platio Mauro Paišai iz Brazila. Prvo je brutalno prebijen, a onda je posle letećeg kolena otišao na spavanje.

 

 

Utisci su se polako slegli, a Marko se za Alo.rs osvrnuo na samu borbu.

- Sada više nemam sumnje da je ovo moja najatraktivnija predstava i završnica, posmatrajući dosadašnju karijeru. Sve je leglo perfektno, taktički složeno do poslednjeg detalja koji je baš to koleno kojim je završen meč, a koje smo uvežbavali i pola sata pred borbu - rekao je Marko.

 

 

Uspeo je da "uđe" u glavu rivalu, baš kako on najbolje ume.

- Brazilac je imao šanse, ali male, a i te male šanse sam mu oduzeo na samom početku kada sam njegove najjače udarce progutao kao kolačiće, a svi znaju koliko volim slatko tako da mi je to palo skroz lagano (smeh). 
Kada je shvatio da njegovo najjače oružje ne radi i kada je osetio snagu mojih udaraca, pokušao je isto što i mnogi, da borbu svede u parter i da me ima na leđima, a to je bila najveća taktička greska jer tu se ja snalazim duplo bolje od svih ostalih sfera našeg sporta. 

BRUTALAN NOKAUT Srbin letećim kolenom razneo Brazilca, nije znao šta ga je snašlo (VIDEO)

Sada kada se vratio, Marko ima velike planove.

- Sledeći meč, kako za sada stvari stoje će biti u Begradu, jer je u pregovorima organizacija FNC turnira u Beogradu pred kraj godine, čime moj tim i ja želimo da zatvorimo ovu godinu i da kasnije izgradimo celu priču za inostrane kampove i dalji napredak i razvoj. 

 

 

U Zagrebu je imao veliku podršku navijača.

- Zagreb me je dočekao tako da sam imao utisak kao da sam negde u svom kraju, među svojim ljudima, sa najbližima. Kako sam ja svoju karijeru podigao zahvaljujući hrvatskoj organizaciji, koja je sada i najjača regionalna organizacija i kako sam sve mečeve radio tamo, to je ta podrška i razumljiva, jer ja lično radim sve što je potrebno da se njima zahvalim i odužim. Ostaje mi uvek neki žal zbog toga što u Srbiji nemam takvu podršku, ali će se stvari možda promeniti nakon meča koji budem radio u Beogradu.

Leteće koleno je bilo brutalno.,

- Kao što sam rekao taktičko koleno je bila Ickova (trener Ivan Đorđević) zamisao i između prve i druge runde mi je rekao da bi trebalo da krenem kroz sredinu tim kolenom, što sam poslušao odmah i na taj način završio meč. 

Bojković ističe da je neverovatan osećaj vratiti se u okatagon posle povede.

- Uživao sam u svakoj sekundi priprema, prozivanja, nadmudrivanja i teških treninga koji su prethodili ovom meču. Kada sam stao na binu, ponovo sam udahnuo duboko i znao da je to moj život i jedini cilj zbog koga ću sve žrtvovati, a žrtvovao sam mnogo, što najbolje govori i činjenica da sam se takav vratio nakon dve operacije i 15 meseci takmičarske pauze. 

MMA borac je za kraj imao poruku za sve svoje fanove.

- Očekujte nikad normalnog ali uvek veoma pozitivnog Bojkovića, jer kako stvari idu za moj tim i mene i kako moje samopouzdanje raste tako će rasti i stepen mog pozitivnog ludila, a sve na veliku žalost mojih protivnika i sreće sada već velikog broja fanova - završio je Bojković sa osmehom.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading