Erik Jirka potpisuje za Crvenu zvezdu
Instagram printscreen
Erik Jirka potpisuje za Crvenu zvezdu

Instagram printscreen

Erik Jirka potpisuje za Crvenu zvezdu, Foto: Instagram printscreen

Erik Jirka je osvojio zvezdaše nedavnom objavom video-klipa na internetu u kojem recituje stihove poznate navijačke pesme „Zvezda mi je sve“. Bio je to signal Vujadinu Saviću da mladom Slovaku predstavi repertoar „delija“ sa severa.

Kapitenu crveno-belih i njegovoj ekipi posao neće biti težak, jer pridošlica iz Spartaka iz Trnave zna naš jezik.

- Zapevaće Jirka opet, sigurno. Naučićemo ga još nekim Zvezdinim pesmama. Uzećemo ga Žule (Stojković), Gobelja (Gobeljić), Čaki (Čaušić) i ja pod svoje. Prijatno me je iznenadilo to što solidno govori srpski. Biće mu lakše da se adaptira - poručuje Savić. 

Uklopiću se s Milunovićem

Posle odlaska Miloša Degeneka u Al Hilal, prvak Srbije je angažovao Nemanju Milunovića iz BATE Borisova.

- Tu smo Babić, Milunović i ja, i Stojković kao četvrti centralni bek. Za štoperski tandem je potrebno vreme da se uigra, međutim, i sa Le Talekom i sa Degenekom brzo sam se uklopio i nema sumnje da ću i sa Milunovićem ili Babićem, zavisi koga trener bude odredio. Šef će sigurno rotirati. Nemanja je dobar igrač, to se odmah vidi, znali smo to i kada je igrao za BATE - naglašava kapiten crveno-belih.

Mladi reprezentativac Slovačke pokazao je kvalitet već na prvim utakmicama u crveno-belom dresu.

- Pre svega, Erik je veoma dobar momak. Takođe, vrlo brzo je pokazao da je izuzetan talenat. Ima neverovatnu brzinu. Verujem da će biti veliko pojačanje za nas i da je pred njim uspešna karijera - nahvalio je kapiten novog saigrača.

Jirki to neće pomoći da postane deo „garde“, grupe od nekoliko Zvezdinih fudbalera koji su nerazdvojni i van terena.
- Ne ulazi se lako u našu gardu (smeh). Svi bi hteli kod nas, ali ima nas samo sedam-osam. Zasad. Šalu na stranu, Jirka je dobar momak, a mi smo sjajna grupa i to me najviše raduje - kaže Savić.

Kapiten je potpisao novi ugovor sa Crvenom zvezdom, s važnošću do 2022. Sada mašta da postigne i prvi gol za voljeni klub.
- Derbi bi bio idealan. Potrudiću se, to mi je velika želja. Možda bih mogao sa ćaletom (Dušan Savić) da popričam na tu temu, da mi da recept kako da postignem pogodak - zaključio je Vujadin Savić.

Nordhauzen početak niza

Crvena zvezda je u prvom meču u Beleku savladala nemačkog četvrtoligaša Nordhauzena (2:0).

- Kažu da rezultat na pripremama nije bitan. Možda i nije, ali, s druge strane, važan je jer pozitivno utiče na samopouzdanje. Svakako ćemo ići na pobedu u svakoj utakmici - poručuje Savić.