Sudopera
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

U razgovoru za Ekpress.co.uk, vodoinstalaterski stručnjaci iz BlockBustersa otkrili su kako vlasnici kuća mogu zauvek da uklone smrad.

Nije samo vaš kuhinjski odvod ono što može da smrdi, profesionalci kažu da ako imate loše mirise u kupatilu, oni mogu da dolaze i iz podnih odvoda.

 Kao i u kuhinji, naslage od sapuna, kosa i drugi materijali mogu dovesti do neprijatnih mirisa. „Najbolji kućni lek“ za ovo je da se pridržavate upotrebe izbeljivača, ali profesionalci iz Citi Plumbing-a su preporučili da se izbeljivač razblaži vodom kako bi se posao obavio malo bolje. Ne samo da će ovo pomoći vašoj bočici izbeljivača da napreduje, već će i učiniti da deluje efikasnije.

„Da biste se rešili mirisa – i nakupina – možete pomešati jedan deo izbeljivača sa jednim delom vode i sipati ga u odvod,“ objasnili su. Takođe je važno napomenuti da iako je u redu mešati vodu i izbeljivač zajedno, nikada ne treba da mešate i druge proizvode za čišćenje zajedno. Ovo bi moglo da izazove gadan problem sa potencijalno smrtonosnim efektima - zato se klonite.

sudopera

Foto: Shutterstock

 

 

A ako ste u nevolji i nemate izbeljivač pri ruci, može pomoći da izbacite mirise koristeći samo toplu vodu. Ipak, treba biti oprezan kada sipate kipuću vodu u određene vrste sudopera, poput keramičkih, jer se toplota menja i izaziva pucanje.

Alternativno, stručnjaci su predložili korišćenje jednostavnog komada opreme koji se zove odvodna zmija.

„Radi tako što se proteže duž dužine odvoda i može da očisti čvrste blokade“, objasnili su profesionalci. Drugi trikovi za odčepljivanje začepljenih odvoda Stručnjaci za kupatila iz Victorian Plumbing otkrili su da upotreba sode bikarbone i belog sirćeta može savršeno da funkcioniše kako bi se stvari ponovo pokrenule.

,,Jednostavno dodajte tri kašičice sode bikarbone u odvod i polako sipajte 500 ml belog sirćeta'' kažu za Ekpress.co.uk. Ostavite rastvor da odstoji pet minuta kako bi mogli da reaguju i počnu da „razbijaju“ sve nakupine.

Dok rastvor razbija sve nakupine, napunite čajnik i sipajte ključalu vodu niz začepljeni sudoper da biste isprali začepljenje. Ovaj proces možete ponoviti ako je potrebno.

Zatim su stručnjaci preporučili biološki prašak za pranje. Rekli su: „Korišćenje praška za pranje veša za deblokiranje umivaonika je odlična tehnika zbog enzima koje sadrži.

„Ovi enzimi se koriste za razgradnju masti, ulja i masnoće u vašoj odeći, zbog čega se mogu koristiti za deblokadu vašeg sudopera. Koristite tri kašičice praha i odmah ga isperite kipućom vodom.

BONUS VIDEO 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading