Miloš
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen

Nema veće radosti za naše ljude nego kada se nađu u stranoj zemlji i slučajno nalete na restoran iz naših krajeva, sa našom hranom i na kraju, sa našim ljudima.

Srbin koji živi sa porodicom u Montrealu, odlučio je da godišnji odmor provede na Floridi, a tokom boravka u Majamiju, oni su slučajno nabasali i na srpski restoran karakterističnog naziva - Rakija.

Pre toga, Miloš. njegova supruga Samanta i sin Sergej su pokazali trenutne cene po restoranima, kafićima i snek barovima. Tokom boravka u Americi on je upoređivao i cene goriva na relaciji Kanada Amerika.

Nakon što su obišli plaže i ugostiteljske objekte, uputili su se ka restoranu "Rakija" u Majamiju.

Nema ništa bez srpskog jezika

Ono što ih je oduševilo na početku jeste činjenica da su mogli da govore na našem jeziku od prvog trenutka.. Pre "karađorđeve" i ćevapa, morala je da se pojede i jedna domaća crna kafa.

- Teško može da nam promakne ime rakija. Bili su veoma kreativni.... Pljeskavica, sendvič, ćevapi..Ima 5, ima 10, ima 15. Du ju spik srbijan?... Možemo da sednemo bilo gde? - rekao je Miloš tokom ulaska u restoran i komunikacije sa radnicima u restoranu.

Međutim, kako je porcija bila velika, on i supruga su podelili srpski specijalitet i po pet ćevapa. Na kraju, kako je rekao sve je bilo savršeno.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading