Garaža
Foto: Printscreen/Printscreen

Garaža nije mesto za čuvanje ovih predmeta…Istraživanje Consumer Reports-a pokazalo je da skoro jedna trećina vlasnika kuća sa garažama nikada ne drži svoje automobile u garaži, dok je 62 procenta reklo da je njihova garaža zapravo pretrpana stvarima i veoma neorganizovana.

Problem je u tome što većina garaža nije izgrađena da funkcioniše kao višenamenska jedinica za skladištenje. Nedostatak izolacije i ventilacije znači da to obično nije najbolje mesto za čuvanje vaših stvari, posebno za ove predmete:

1. Knjige, fotografije, dokumenti i drugi papiri

Ne držite u garaži kolekciju časopisa, porodične fotografije, važne papire i dokumente ili bilo šta drugo napravljeno uglavnom od papira, jer vlaga može da izazove nepopravljivu štetu, piše Life Hacker.

2. Nameštaj za unutrašnji prostor

Nameštaj od punog drveta ili iverice može da se iskrivi ili popuca od vlage i promena temperature, dok metalni nameštaj može da počne da rđa.

3. Hrana

Vaša garaža ne bi trebalo da bude i vaša ostava, pa pronađite drugo mesto za čuvanje konzervirane i suve robe. Ovo se odnosi i na hranu za kućne ljubimce, koja može privući štetočine i olakšati im da uđu u vaš dom.

4. Odeća

Garaža nije mesto za skladištenje odeće – čak i ako je upakovana u plastičnu kesu sa čvrstim poklopcem. Vlaga i vlažnost mogu dovesti do rasta buđi, ili bi miševi i drugi štetočini mogli odlučiti da koriste vaše stare džempere kao materijal za gniježđenje.

5. Tepisi

Garaža može izgledati kao savršeno mesto za odlaganje tepiha, ali je takođe odličan način da uštedite prostor u vašem domu, ali važno je imati na umu da može izazvati plesnive tragove na vašem omiljenom ukrasnom predmetu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading