aligator
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Australijski farmer Kolin Devero je uspeo da se odbrani krokodila tako što ga je ugrizao. Devero je mesec dana proveo u bolnici nakon što ga je ujeo reptil od 3,2 metra.

Krokodila je ujeo za očni kapak kako bi preživeo. Prema njegovim rečima, zastao je kraj jezera kada je video kako ribe plivaju, ali ga je u jednom trenutku krokodil ščepao za desnu nogu i počeo da ga trese "kao krpenu lutku" i odvlači u dubinu.

Devero je prvo pokušao da ga drugom nogom šutne u rebra.

- Bio sam u tako nezgodnom položaju, a moji zubi su zahvatili njegov očni kapak. Bio je prilično debeo, kao da se držite za kožu, ali sam mu uzvratio i on me je pustio. Odskakutao sam do kola, malo me je jurio, jedno četiri metra, ali se zaustavio - objasnio je.

Potom je uzeo peškir i konopac kako bi zaustavio krvarenje, a brat ga je odvezao 130 kilometara dalje u bolnicu Rojal Darvin.

- Da me je ugrizao bilo gde drugde, priča bi bila drugačija. To znači da moram da promenim neke stvari. Toliko puta sam boravio oko jezera i popravljao ogradu i jednostavno živeo, ali mi je ovo otvorilo oči - rekao je.

Lokalne vlasti su navele da su krokodili osnova važne industrije u australijskoj Severnoj Teritoriji, pa su zaštićeni i zakonom. Smatra se da su od velike naučne važnosti i vredna turistička atrakcija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading