OVU BILJKU TREBA DA DRŽITE I U KUPATILU Ima neverovatno lekovito dejstvo
Foto: Shutterstock

Eukaliptus je zimzeleno drvo, poreklom iz Australije, a danas je rasprostranjeno širom sveta. Popularnost je stekao prvenstveno zbog svojih brojnih lekovitih svojstava, ali često ga viđamo i kako u vazama krasi domove.

Od lekova do aromaterapije, danas se koristi u razne svrhe, ali u poslednje vreme mogli ste čuti i kako je popularno stavljati u ga kupatilo, odnosno tuš kabine. Viseći eukaliptus kupatilu daje utisak pravog intimnog spa prostora, a ovo su razlozi zbog kojih je ovaj trend jako koristan, lekovit i zanimljiv.

Benefiti eukaliptusa

Grančice eukaliptusa potrebno je svezati i okačiti u tuš kabinu, poželjno odmah pored glave tuša. Topla para iz vode kojom se tuširamo pomaže u maksimalnom oslobađanju lekovitih ulja i svojstava iz eukaliptusa. On tako pomaže pri disanju, ublažava probleme sa zapušenim nosem i glavobolje izazvane sinusima, a navodno ublažava i simptome astme. Kombinacija pare i biljnih ulja ublažava disajne i respiratorne upale, ima antiupalna svojstva, pa će vam brzo pomoći da se osećate bolje. Eukaliptus takođe pomaže u rešavanju stresa. Njegov nežan miris i toplota tuša donose spokoj i mir, imaju umirujuć efekat i pružaju osećaj kao da ste u privatnoj spa oazi. Pomoći će da se opustite i rešite se svakodnevnog stresa.

Eukaliptus takođe ublažava glavobolje i bolove u mišićima, povećava protok krvi, snižava krvni pritisak i ima odličan efekat na energiju. Eukaliptusovo ulje pomaže u poboljšanju koncentracije i fokusa.

Kako da koristite eukaliptus?

U tuš možete staviti svež ili sušen eukaliptus, oba deluju. Najbolje je lagano zavezati grane i postaviti ih pored glave tuša, ali pazite da vruća voda ipak ne pada direktno preko njih. Eukaliptus je izdržljiva biljka, a uslovi u kupatilu mu odgovaraju, pa u dobrom stanju može izdržati i mesec dana. Naravno, ako ranije uočite da je počeo neobično da miriše ili da se „potrošio”, zamenite ga novim granama.

To je najjednostavniji način da u svakodnevicu unesete aromaterapiju, pretvorite spostveni prostor u malu lekovitu oazu, a naravno, eukaliptus će učiniti celo kupatilo mirisnim i pritom izgledati prelepo, piše radiobijelopolje.me.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading