NAPUNITE ZAMRZIVAČ DO VRHA, BOJLER SAMO PO POTREBI Stručnjaci tvrde da zbog ovih grešaka račun za struju "skače" svakog meseca
Alo

Električna grejalica, punjač za laptop, pa čak i punjači od mobilnih telefona, samo su neki od "krivaca" zbog kojih vaš račun za struju "skače".

Kada sve sagledate na godišnjem nivou, shvatićete da mnoge stvari u vašem domaćinstvu mogu da se izmene tako da uštedite podosta novca.

Napunite zamrzivač

Iako će možda zazvučati čudno, pun zamrzivač frižidera bolje da reguliše temperaturu nego kada je prazan! Naravno, ovo nije poziv da odete u prodavnicu i nakupujte brdo hrane, postoji daleko taktičniji način.

Bilo koje prazne prostore u frižideru možete napuniti posudama, bokalima sa vodom ili posudama za led.

Isključite bojler

Ako mislite da će vam ostavljanje uključenog bojlera uštedeti energiju i novac, grešite, piše „Mirror.co.uk“.

Daleko je efikasnije i jeftinije uključiti ga samo kada vam zatreba i ugasiti kad završite sa tuširanjem.

Električni radijatori i centralno grejanje

Mnogi misle da će uštedeti ako upale električni radijator, koji može lepo da zagreje sobu ili dve, ali malo ko zna da je on zapravo skuplja varijanta! Iako mnogi veruju da njihovo korištenje za zagrejavanje jeftinije od uključivanja centralnog grejanja, potrošnja energije je zapravo jednaka zagrejavanju celog vašeg doma centralnim grejanjem.

Električni uređaji su najveći „lopovi“ struje

Jedan od najvećih krivaca za rasipanje energije je ostavljanje električnih uređaja uključenih u utikače dok se ne koriste. Savršen primer su punjači za pametne telefone!

Dok su i ostali uređaji poput laptopova i tableta, koji ostaju na punjenu po ceo dan, podjednako krivi za visok račun za struju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading