HOROR U BLIZINI KUČEVA Tri ukrštene sveće, krv petla, groblljanska zemlja
Foto: Pexels

Istočna Srbija je poznata po magiji, ali i pećinama koje odišu mistikom, natprirodnim i nesvakidašnjim. Ali jedan prizor iz Kučeva pre nekoliko godina i danas se prepričava.

Tri ukrštene sveće, malo sagorele, razbucane, raščupane i obezglavljene gumene lutke išarane nečim nalik krvlju, katanac i venčić od nekih travki. Nekoliko metara dalje s grane visi tikva, takođe umrljana tom crvenom tečnošću, izbušena na nekoliko mesta.

Odmah pored protiče rečica, preko koje na svakih desetak metara ide po jedan improvizovani mostić. Na drveću fotografije ljudi, ukršteno nekoliko pritki, stočići na kojima su ostaci hrane. Prizor nesvakidašnji, prilično jeziv, svojstven samo za jedan kraj u Srbiji - Vlašku krajinu. I onima koji ne veruju u natprirodno nije svejedno. Jednom rečju, vudu na srpski način.

Meštani ne komentarišu, samo odmahuju glavom i sažaljevaju onog kome je vradžbina namenjena.

Nisu iznenađeni što se te nedelje toliko toga našlo u blizini pećine Duboka, poznatoj po tome da tu rusalje padaju u trans, a dan pre toga slavilo se 40 velikomučenika, praznik u narodu poznat kao Mladenci. Kažu, najviše vradžbina baca se na velikog sveca! Treba im samo beleg, grobljanska zemlja, krv obezglavljenog petla za koju kažu da kuću može da zavije u crno. Za to postoji samo jedan lek. Naime, crnu vlašku magiju, koja se smatra jednom od najjačih na svetu, skida isključivo bela magija.

U istim tim selima u kojima žive i rade majstori crne magije ordiniraju i proročice koje otključavaju, leče od medicini nepoznatih bolesti, posipaju životni put srećom i blagostanjem, piše na blogu Horor legende.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading