Očistite um: Ove aktivnosti će vam pomoći da se "presaberete"
Foto: Shutterstock

Bistrog uma donesete odluke i obavljate svoje svakodnevne obaveze.

1. Bojanke za odrasle

Ove bojanke na tržištu nisu se pojavile slučajno - dokazano je da bojenje oivičenih površina koje na kraju daju smislen oblik značajno umanjuju stres. Vodeći računa da ne pređemo ucrtane linije i da što savršenije obojimo prostor u okviru njih, naša koncentracija i fokus postaju bolji i ovo je sjajna vežba kojom ćete smanjiti tzv. "vizuelnu buku" oko vas.

2. Sviranje bubnjeva

Malo Vam je čudno otkud sviranje bubnjeva na ovom spisku? Ali, novija istraživanja pokazala su da ovo zanimanje može smanjiti nivo stresa, ali i da može pomoći u ublažavanju simptoma depresije.

3. Gledanje u oblake

Gledanje u oblake nije samo zabavno maloj deci. Postoje mišljenja da gledanje u nebo donosi dosta prednosti kada je u pitanju stanje našeg uma. Uopšteno govoreći, boravak u prirodi delovaće fantastično na Vaše raspoloženje i na smirivanje konfuznih misli.

4. Šetnja

Verovatno niste začuđeni otkud šetnja na spisku - brojni lekari i naučnici ističu značaj koji šetnja ima na celokupno zdravlje organizma. Mnoge studije i istraživanje sprovedene su kako bi se utvrdila korelacija između šetnje i psihičkog zdravlja koje su samo potvrdile da će Vam šetnja izuzetno pomoći da lakše utonete u san, trezvenije razmišljate i održite dobru mentalnu kondiciju.

Komentari (0)

Loading