OSTALA BEZ NOGE ZBOG PARFEMA Godinama trpela nesnosne bolove, život joj postao PAKAO (FOTO)
printscreen/facebook

Britanka Džil Hedington doživela je bizarnu povredu pre nekoliko godina.

Ona je slučajno srušila kockastu bočicu parfema s ormara koja joj je potom pala na desno stopalo.

Kobni pad parfema, koji se desio 2015. godine, prouzrokovao je da joj je noga otekla duplo i pojavili su joj se čirevi koji su počeli da se šire.

PUŠTENA KUĆI

– Bol je od tog dana postajao samo jači, prvo sam pomislila da sam slomila nogu ‒ da bar jesam – kaže Džil. Kada se obratila lekarima, oni nisu dijagnostikovali nikakve lomove, pa je bila puštena kući. Oni su sumnjali na fibromialgiju. Ali kada je natekla noga, i iskrivila se uz pojavu čireva, počele su nuspojave autoimune bolesti poznatije kao celijakija, pa se Britanka počela brinuti.

KUĆNI ZATVORENIK

– Pomalo sam postajala zatvorenik u svojoj kući. Osećala sam konstantnu bol. Nisam mogla da hodam – kaže Džil. Zbog takve jačine i vrste bola, morala je da spava na kauču, gde joj je noga bila poduprta kutijom. Ćerke su joj pomagale s hranom i laganim šetnjama. Nakon gotovo godinu dana neznanja, lekari su napokon dijagnostikovali kompleksni regionalni bolni sindrom, hroničnu neuropatsku bol koja zahvata jedan ud, najčešće nakon povrede. To je stanje u kojoj osoba koja pati od te bolesti ima gotovo konstantnu bol. Ona jednostavno nije mogla više da trpi bol, pa je zamolila doktore da joj amputiraju nogu.

UBEDILA SPECIJALISTU

– Specijalista prvo nije hteo da uradi to, ali shvatio je u kolikim sam bolovima i popustio je. Na neki način, srećna sam što je bol bila toliko jaka. Video je da nema povratka nakon onoga što mi se dogodilo – podvukla je Džil i dodala da je zbog nesnosnih bolova koje je trpela godinama, ozbiljno razmišljala i o tome da izvrši samoubistvo.

MAJKA HEROJ

Džilina ćerka Meri rekla je da je njena majka heroj i da joj se divi.

– Znam kroz šta je prolazila, znam kolike je bolove imala. Lekovi nisu pomagali, ali je ona znala da će joj biti bolje. Nekada noću, kada bih se probudila, čula bih je u sobi kako plače od bola, bilo mi je mnogo teško jer nisam mogla nikako da joj pomognem. Nikome ne bih poželela ovako nešto – rekla je Meri.

NAJGORE MISLI

Druga ćerka Sindi rekla je medijima da je jednom prilikom pričala s majkom, koja joj se otvorila i rekla da razmišlja čak i o tome da sebi oduzme život.

– To je bilo strašno, nisam znala šta da joj odgovorim, s jedne strane, majka mi je i ne želim da umre, a s druge strane, znam da joj se život pretvorio u pakao i da je svake sekunde osećala samo bol. Zahvalna sam Bogu što se sve dobro završilo – podvukla je Sindi.

PROTEZA ISPOD KOLENA

Doktori su joj 1997. godine amputirali desni deo noge ispod kolena i dali joj veštačku nogu. Uskoro je počela da se bavi plivanjem. Kako Džil kaže, obožava da pliva jer se oseća slobodno i više je ništa ne boli.

– Sada se osećam zaista divno. Nakon svega, fantastično se osećam i zaista sam srećna – zaključila je Džil.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading