LEKARI U ČUVENOM LETOVALIŠTU ZARAĐUJU NA NARKOMANIJI TURISTA Razvili bolestan biznis: Mladi se ufiksaju u izlasku, pa produže na terapiju. "Vaskrsenje" košta pravo bogatstvo (FOTO)

Sve je "na crno"

 

Inovativna IV terpija koja „ubija“ mamurluk pojavila se prošle godine na Mikonosu, a ove godine je već postala svakodnevnica turistima koji su došli na ostrvo s jednim ciljem - da piju i da se drogiraju.

Nova moda na Ostrvu seksa, droge, alkohola i neprestanih žurki je infuzija koja u sebi sadrži serum koji će vas „vaskrsnuti“ posle jednog ovakvog provoda.

Sada se na ostrvu nalaze i čitavi timovi lekara koji su pokrenuli ovaj biznis i, prema rečima grčkih medija, zarađuju ozbiljan novac od toga.

U pitanju je koktel terapija pomoću koje pacijent dobija jake vitamine direktno u krv – magnezijum, vitamin C, kalcijum i nekoliko vrsta vitamina B.

Ovako godinama "na sitno" uzimaju pare, a Srbi nisu toga svesni!

AUTOR: Blic/D.S. DATUM I VREME: 24.08.2019. 19:22 - 24.08.2019. 19:30 Užas! Grčka, Foto: Shutterstock/Ilustracija Neobaveštenost, osećaj uzbuđenja, ali i vešto upakovana i prezentovana "kreativna istina" samo su neki od razloga zašto turisti nasedaju na prevare koje im serivraju restorani, kafići, ali i same turističke agencije tokom boravka na atraktivnim letnjim destinacijama u Grčkoj i u regionu.

Tvorci ove terapije koji su poznatiji sa one strane Atlantika, tačnije u gradovima poput Majamija, Las Vegasa i Los Anđelesa smatraju da zahvaljujući prodoru vitamina i minerala direktno u krv, organizam može reaguje efikasnije od tableta sa istim sastojcima.

Upravo tako turisti izbegavaju mamurluk i nus-pojave svega onoga što su konzumirali prethodnu noć.

Međutim, ono od čega vam neće biti dobro definitivno je cena jedne ovakve terapije.

Prošle godine terapija „trežnjenja“ u jednoj od vila koštala je 250 evra, a ove godine cena se učetvorostručila ponajviše zbog mnogo većeg broja privatnih žurki koje se održavaju u privatnim vilama na ostrvu.

Lekari koji sezonski rade na ostrvu navodno ovaj novac dele sa posrednicima koji im dovode klijente i upravo je to razlog zašto trenutno infuzija košta 1.000 evra, naravno na crno.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ivtherapymykonos (@ivtherapymykonos) on

Ono što je još zanimljivije jeste da je ova infuzija nije dobra za svakoga. Osobe sa srčanim oboljenjima bi trebalo da budu oprezne jer bi ovakav koktel mogao još više da optereti srce. Takođe, pacijenti bi trebalo da znaju da svaki put kada im igla prodre u telo, postoji mogućnost od infekcije ukoliko promaše venu, pa je savet ovako nešto raditi samo u klinikama.

BONUS VIDEO: Gori automobil na Pupinovom mostu!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi