EVO KAKO NAS VARAJU U GRČKOJ! Ovako godinama "na sitno" uzimaju pare, a Srbi nisu toga svesni!

Užas!

Grčka, plaža
Grčka, Foto: Shutterstock/Ilustracija

Neobaveštenost, osećaj uzbuđenja, ali i vešto upakovana i prezentovana "kreativna istina" samo su neki od razloga zašto turisti nasedaju na prevare koje im serivraju restorani, kafići, ali i same turističke agencije tokom boravka na atraktivnim letnjim destinacijama u Grčkoj i u regionu. Naši turisti već godinama padaju na lažne znamenitosti poput one u Sutomoru gde brodovi reklamiraju ture do kuće naše pokojne glumice, Milene Dravić, dok se na jednoj od prelepih plaža na grčkom ostrvu Tasosu, Alikiji, nalazi restoran u kojem vam "oderu kožu sa leđa".

Preminuo je uprkos borbi lekara da mu spasu život!

AUTOR: Blic/D.S. DATUM I VREME: 24.08.2019. 15:56 - 24.08.2019. 16:04 Tragedija! Urgentni centar, Foto: Alo!/Nenad Vujanović Biciklista Ž. T. (32) preminuo je noćas sat vremena nakon što ga je udario autobus kod skretanja za Veliko Polje u Obrenovcu. AUTOR: Blic/D.S. DATUM I VREME: 24.08.2019. 15:21 Tuga!

Ove zamke za turiste nisu retkost i obično vam deluju bezopasno pošto su vam pojedine atrakcije, kao i restorane, preporučili i sami vodiči. Međutim, istina je sasvim drugačija i verovatno su vodič i restoran u dogovoru. O ovom vidu "pljačkanja" turista, pisali su i na Fejsbuk stranici Nikana, gde mnogi Srbi traže informacije o smeštaju, ali i o plažama koje se tokom boravka u Grčkoj, moraju obići zbog svoje lepote.

SRBI HRLE U OVO LETOVALIŠTE Ako ponesete kamenčić s plaže, ovaj suvenir bi vas mogao koštati kao celo letovanje! Grci zabiberili!

Kako su naveli u svom postu, jedna od najvećih pljački koje se sprovode nad turistima, vrši se na plaži Aliki na Tasosu, gde je ponašanje jednog vlasnika čuvenog restorana, o čemu smo već pisali, najbolji primer kako ove prevare funkcionišu. Naime, cene variraju od slučaja do slučaja, i retko ko se nije požalio na ovaj lokal koji godinama izvlači pozamašne svote novca iz džepa turista.

Kao drugi primer, koji više naginje crnom humoru, naveli su slučaj sa Sitonije. Naime, ako ste odlučili da idete na izlet brodom do Plave lagune ili ostrva Amuljani, koje je poznato po predivnom moru, može vam se dogoditi da uopšte ne vidite ono što ste platili, a da vas iskrcaju tamo gde su vam i rekli. Da ne bune zabune, ovakvu prevaru teško da možete da uočite pošto vas pričom ubede da ste došli tamo gde su vam i obećali i za šta ste platili, a u stvari ste završili u samoj luci, kada se radi o Amuljaniju, dok Plavu lagunu jednostavno preskoče i ostave vas da se kupate na nekom drugom mestu.

VIŠE OD 30 GODINA LETUJE U GRČKOJ Dragan napisao status o odlasku na more i raspametio Srbiju! Svi su u šoku zbog ovih reči - tako istinitih! (FOTO)

Da su prevare moguće i kod rentakar agencija, svedoče pritužbe na agenciju koja se nalazi na Tasosu u Potosu, a nalazi se preko puta policijske stanice. Takođe, dosta njih se žalilo na fantomski parking na Lefkadi na plaži Agiofili, gde iako nema znaka za parkiranje, jedan čovek traži turistima pet evra, pa i na devojku koja na ulici u Pefkohoriju prodaje osiguranja za rentirana vozila.

Prema rečima naših turista, krade se i u barovima na Rodosu, gde gosti tek na kraju saznaju koliko košta piće koje su pili, pošto cene izražene u meniju - nema. A cena je prava sitnica, i po bokalčetu koktela ide od 50 evra.

DA SE NE BISTE HVATALI ZA GLAVU! Ove stvari NIKADA ne nosite u ručnom prtljagu kada putujete AVIONOM!

Ovakve stvari nesumnjivo znaju da upropaste odmor, ali na sreću turista, o njima se danas priča i piše, pa je prevarantima ostalo veoma malo mesta da sakriju svoje aktivnosti. Ipak, ako ništa drugo, makar umemo da pišemo na društvenim mrežama, što se u ovom slučaju, ispostavilo da je od velike koristi.

BONUS VIDEO: Goran Vesić predlaže novi zakon za trotinete

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi