POSTAVIĆE GRANICU NA VRHU SRPSKE PLANINE Marić postavio gostu sudbonosno pitanje o našoj zemlji - Srbija ostala ZABRINUTA posle odgovora: Nešto se sprema...

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun bio je gost jutarnjeg programa voditelja Milomira Marića

Milomir Marić, jutarnji program
Milomir Marić, jutarnji program, Foto: Alo!

Marić je sa svojim gostom razgovarao o aktuelnoj situaciji u južnoj srpkoj pokrajini.

Ministar Dačić je juče najavio da se sprema napad na Sever Kosova, stalno se preti sa novom "Olujom" i "Bljeskom". Je li postoji opasnost da dođe do neke intervencije Prištine? - upitao je Marić.

- Ima mnogo indikatora koji mogu da ukažu da se nešto sprema, kada je u pitanju vojna, policijska ili druga akcija. Ministar Dačić je upozorio na moguće diverzije, definisao je da je prioritet Trepča, da bi oni želi fizički da ovladaju kombinatom koji je u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Trepča i Gazivode i trafo-stanica Lavač mogli bi da budu mete fizičkog zaposedanja od strane Albanaca. Kada pogledate šta se sve dešava u kontinuitetu, te stalne provokacije koje testiraju mogućnosti i srpskog naroda i države Srbije, znate, kada oni upadnu sa tolikom silom sem što zastrašuju i prebiju ljude, oni testiraju naše mogućnosti kako ćemo reagovati u eventualnim sličnim situacije koje bi bile opsežnije - napominje Drecun.

"U SRBIJI JOŠ BROJE VOJNIKE" Najveći britanski list traži da NATO ostane jer Prištini preti VELIKA OPASNOST, ali imaju i skriveni lični cilj!

Marić je postavio pitanje da li je ovaj upad jedinica Rosu da li je bio sačekuša za Srbe?

- Kada pažljivo analiziramo šta se desilo, oni su se spremili za stopostotnu kriznu situaciju i to je ono što vam govorim da se vrši testiranje naše reakcije. Imate stalne provokacije kojima se testira naše reagovanje, izuzetno su pojačane obaveštajne aktivnosti.

Postoji Kosovska obaveštajna agencija koja legalno deluje, postoji ilegalna Tačijeva služba Šik. To je ilegalna služba, iz OVK je ostala, Kadri Veselji je šef, to je partijska služba Hašima Tačija i te stranke i ona je naročito prisutna na severu Kosova. Imate pojačano obaveštajno delovanje pojedinih zapadnih službi, imate elektronsko nadgledanje, ispituje se raspoloženje stanovništva, moguće reakcije...

"PRIJATELJICE KOSOVA, PRIMITE OVAJ POKLON" Olbrajtova održala zapaljiv govor u Prištini, Tači pao na kolena, počeo da joj se ulizuje, pa otkrio SVOJ DAR! (FOTO)

Oni pokušavaju da nađu ljude koji će interese Prištine da stavljaju ispred interesa srpskog naroda. Sve to ukazuje na pripreme - rekao je Drecun i dodao:

-Treća komponenta na osnovu koje može da se donese ocena da oni pripramaju neku akciju, jeste gomilanje snaga, oni imaju specijalne jedinice, imaju FIT imaju NJSO, to je bivši Rosu, trideset odsto su podigli brojno stanje te jedinice i vrše njihovu koncentraciju u nekoj vrsti potkovice prema severu. Kao značajne snage imate takozvanih kosovskih bezbedonostnih snaga, onda imate ilegalne formacije, to su organizovane kriminalne grupe, imate radikalni islamistički pokret...

Terorizam, kriminal i politika su na Kosovu izmešani. Kada sve to pogledate, vidite da Priština ima kapacitete da može nasilno da uđe na Sever. Oni hoće da postave granicu samoproglašene države na Kopaoniku - zaključuje Drecun.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi