"PRIJATELJICE KOSOVA, PRIMITE OVAJ POKLON" Olbrajtova održala zapaljiv govor u Prištini, Tači pao na kolena, počeo da joj se ulizuje, pa otkrio SVOJ DAR! (FOTO)

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači zahvalio he danas bivšoj američkoj državnoj sekretarki Medlin Olbrajt na "nesebičnom doprinosu" i odlikovao je Ordenom slobode.

Madlen Olbrajt i Hilari Klinton , Foto: Tanjug/AP

"Prijateljica Kosova", kako su je krstili mediji u Prištini, rekla je da će rado primiti orden, ali da joj ništa ne pričinjava toliko zadovoljstvo kao činjenica da je deo Kosova.

- Ponosna sam na sve što ste učini za nas da postignemo ove ciljeve. Nikada neću zaboraviti godine rata, ljude koji su skandirali "Hvala vam SAD". Mislim da su SAD učinile pravu stvar. Počastvovana sam što sam ovde s vama. Kosovo je nezavisna zemlja i zato treba da je svi priznaju - rekla je Madlen Olbrajt.

Takozvani predsednik Kosova Hašim Tači, rekao je da će ona uvek biti heroj naroda Kosova.

- Blagosloveni smo kao narod da ste se vi i Klintonovi vratili našoj porodici da nam čestitate 20. godišnjicu kosovske slobode, godišnjicu nade i poverenja. Znali ste da ujedinite demokratski svet. Kao predsednik Kosova i vaš prijatelj, dozvolite mi da vam uručim Orden slobode za vaše izvanredno zalaganje za slobodu i nezavisnost Kosova - rekao je Tači.

Olbrajtova se zatim sastala sa Kadrijem Veseljijem, koji joj je zahvalio za sve što su SAD učinile za "slobodu i građenje države Kosovo".

- Hvala vam na dobrodošlici. Osećam se kao kod kuće - rekla je Olbrajtova.

Kasnije danas Olbrajtova treba da se sastane i sa Ramušem Haradinajem.

Samoproglašene vlasti u Prištini otkrile su i spomen bistu bivšoj američkoj sekretarki, na Trgu Olbrajt.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi