PONOSAN NA SVOJE ČEDO Klinton ponosno marširao Prištinom, a onda se oglasio po prvi put! Njegove reči su rak rana za sve Srbe! (FOTO)

Klinton je na Kosovu povodom 20. godišnjice ulaska međunarodnih mirovnih snaga

Bil Klinton, Hilari Klinton
Bil Klinton, Hilari Klinton, Foto: AP

Bivši američki predsednik Bil Klinton je danas u Prištini izjavio da oseća da je poštovan, da je Kosovo primer demokratije i da zaslužuje članstvo u EU i NATO.

"Mislim da ceo svet može da uzme Kosovo kao primer kako je raslo i kako živi u miru sa svojim susedima. Kosovo zaslužuje da bude u EU i NATO-u. Uvek ću biti ponosan što sam bio predsednik SAD-a kada vam je bio potreban neko ko će da ustane i kaže: Nema više etničkog čišćenja, nema više napuštanja domovine i ubijanja nevinih civila, mora da postoji bolji način", rekao je Klinton.

Klinton je na Kosovu povodom 20. godišnjice ulaska međunarodnih mirovnih snaga.

On se danas sastao s predsednikom Kosova Hašimom Tačijem i premijerom Ramušom Haradinajem.

Kosovski predsednik je bivšeg predsednika SAD odlikovao "Ordenom slobode" i rekao da je Klinton simbol poverenja, optimizma i nade za građane Kosova.

On je potvrdio da je Klinton "ujedinio svet protiv nepravdi", da je bio "najuporniji političar da se obezbedi sloboda Kosova".

KLOPKA U PARIZU, PRVI DOKUMENT NA STOLU Ameri spremaju KONAČNI ULTIMATUM Srbiji: Prihvatite ili snosite POSLEDICE!

"Klanjamo se s dubokim poštovanjem pred vama zbog slobode Kosova. Izražavamo veliku zahvalnost SAD koje su rukovodile kampanjom zaustavljanja etničkog čišćenja i vraćanja kosovskih građana u njihove domove, kampanjom za izgradnju novog života i mira za sve", rekao je Tači.

"Ne možemo a da se ne osećamo ponosnim da ovom velikom doprinosiocu naše slobode izrazimo duboku zahvalnost koju kosovski narod oseća prema njemu. Hvala vam predsedniče Klinton!", dodao je on.

Povodom 20 godina od ulaska međunarodnih mirovnih snaga na Kosovo, u sredu su predviđene mnoge aktivnosti.

U Prištini su večeras prijem i koncert Kosovske filharmonije povodom 20 godina od ulaska snaga KFOR na Kosovo.

TRESE SE ZGRADA NA IST RIVERU Dačić poslao svetu upozorenje, a onda zavapio: Albanci nam spremaju RAT, sprečite KRVOPROLIĆE!

Centralna manifestacija povodom godišnjice ulaska NATO snaga biće danas na Trgu Skenderbega u Prištini, gde se očekuju govori Klintona i bivše državne sekretarke SAD Medlin Olbrajt.

Posle toga će biti priređena "Povorka za slobodu", otkrivena bista Medlin Olbrajt na trgu koji nosi njeno ime i međunarodna konferencija "20 godina slobode - Jedna vizija održivog mira".

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi