Petar Petković
Tanjug
Petar Petković

Tanjug

Petar Petković, Foto: Tanjug

Pozvao je na mir i istakao da ako neko pokušava da gradi mir tako što preti državi Srbiji i najavljuje otvaranje nekakvih vojnih baza na prostoru Srbije, između ostalog ugrožava i bezbednost srpskog naroda na KiM koji se oseća nebezbedno.

Ističe da je se srpski narod još nebezbednije oseća jer se sve to dešava u danu kada južni deo Kosovske Mitrovice potpisuje ugovor sa tzv. vojskom Kosova o predavanju brda Crnuša za formiranje vojne baze tzv. vojske Kosova.

„Krši se Rezolucija 1244, krši se princip dobrosusedskih odnosa između Srbije i Hrvatske i ugrožava se bezbednost srpskog naroda na prostoru Kosova i Metohije. To su ozbiljne provokacije, ozbiljni napadi na koje nećemo ostati nemi”, poručio je direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, prenosi Tanjug.

Komentari (1)

Solo

07.05.2021 00:56

Petar Petkovic u stvari nezna jadan da mi nikad nismo imali dobre odnose sa Hrvatskom i ako smo imali mirnu i nenapregnutu situaciju poslednjih godina to je zbog Vucica koji nece jadan da im odbrusuje jer njemu je vazna Ekonomija vise nego kad Hrvati dolaze i sepure se da otvaraju kamp na Kosovu siptarima.Mozda ce jednog dana Vucic da shvati da sve te auto puteve i pruge kad izgradi mozda ce biti iskoriscene protiv nas i eto NATO je u Beogradu za sat vremena.Ruske i Kineske baze sad.