STUDENTI SVE VIŠE OBOLJEVAJU OD KORONE Tri četvrtine inficiranih nisu vakcinisani
EPA/Quique García
 

Prema podacima Studentske poliklinike u Beogradu u poslednje dve nedelje povećava se broj studenata zaraženih virusom korona, a tri četvrtine inficiranih nisu vakcinisani, rekla je danas rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović.

Kako je rekla, od 23. do 29. avgusta registrovano je 47 obolelih od kovida-19, a od 30. avgusta do 5. septembra 69 inficiranih studenata.


Od 1. septembra prošle do 5. septembra ove godine u Studentskoj poliklinici registrovano je ukupno 2.640 zaraženih studenata.

"Dolazi do ozbiljnog porasta inficiranih, a prema podacima koje smo dobili tri četvrtine zaraženih studenata nisu vakcinisani", rekla je Popović na današnjoj sednici Senata Univerziteta.

Dodala je da je većina vakcinisanih studenata primila Sinofarm vakcinu, dok je jedna trećina primila ostale vakcine dostupne u Srbiji.

Popović je kazala da je u Studentskom centru Beograd trenutno smešteno 6.000 studenata, a da je njih 14 zaraženo virusom korona.

Navela je da Studentska poliklinika u saradnji sa drugim organizacijama počinje intenzivnu kampanju promocije vakcinacije među studentima i prenela apel te ustanove dekanima fakulteta da ih podrže i omoguće studentima, posebno brucošima, da pogledaju promotivni video materijal o značaju imunizacije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading