Akcija Armagedon u Srbiji
Foto: Printscreen/Foto: MUP Srbije/printscreen

- Pritvor je prema okrivljenima Ž.B., A.M., N.P., S.Š., M.S. i S.S određen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 1 i 3 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva svakog od okrivljenih, kao i usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, svaki ponaosob, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo - saopšteno je iz suda.

Kako se dalje navodi, okrivljenima Živku Bakiću, A.M., N.P., S.Š. i M.S. na teret se stavlja izvršenje po jednog krivičnog dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 5 u vezi sa stavom 2 Krivičnog zakonika u sticaju sa u sticaju sa krivičnim delom Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 246 stav 5 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika, dok je okrivljenima S.M., S.S. i više NN lica na teret stavljeno izvršenje krivičnog dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 5 u vezi sa stavom 4 i stavom 2 Krivičnog zakonika u sticaju sa u sticaju sa krivičnim delom Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 246 stav 5 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom Veću Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal u roku od tri dana od prijema rešenja.

Drogu nabavljali preko Zorana Jakšića
 

Šestočlana grupa koja je prekjuče uhapšena u Srbiji zbog šverca 324 kilograma kokaina u Solunu, a čiji je vođa Živko Bakić (40), inače bivši fudbaler Crvene zvezde, saslušana je juče u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal.

Prema saznanjima "Blica" sumnja se da je Bakić u Južnoj Americi drogu nabavljao preko svog prijatelja Zorana Jakšića koji je bio spona između Bakića i proizvođača kokaina na jugu američkog kontinenta.

Ko je Zoran Jakšić?

Zoran Jakšić osuđen je pravosnažno 2021. godine na 25 godina zatvora zbog šverca 800 kilograma kokaina. Policija i obaveštajne službe su odradile svoj posao dobro, dugo su ga pratile, prisluškivale i snimale. Snimljen je čak i sastanak na kome on ugovara kupovinu "dve, tri tone" kokaina koji bi poslao u Evropu.

Njegov zahtev je da se na ciglu stavi njegov pečat, a zanimljivo je da je zahtevao da to bude lik ruskog predsednika Vladimira Vladimiroviča Putina i pečat Lima.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading